Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Technisch MTB-parcours geopend in De Schorre

Vanaf nu kunnen ervaren mountainbikers hun hart ophalen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Er is een nieuw parcours met technische hindernissen geopend voor ervaren mountainbikers.

Op zondag 13 september, tijdens het sportfestival Xtreme Xperience, opende provincie Antwerpen en De Schorre samen met het Autonomoon Provinciebedrijf Sport en Bloso het nieuwe mountainbikeparcours van het provinciaal domein. Het uitgestippelde parcours is het eerste technische parcours in Vlaanderen en is enkel voor ervaren mountainbikers geschikt.

Op zondag 13 september vond de 6e editie van Xtreme Xperience plaats. Op dit waanzinnig sportfestival konden de bezoekers maar dan 40 sporten uitproberen tijdens initiaties en knappe demonstraties aanschouwen van topatleten. Het sportfestival leende zich perfect voor de opening van het mountainbikeparcours van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. De hele dag door waren de wielertoeristen van RV Waarloos aanwezig om ervaren en onervaren fietsers te begeleiden in verschillende mountainbiketochten. Om 15 uur openden Ken Nys van Bloso en gedeputeerde Bruno Peeters, bevoegd voor sport, recreatie- en groendomeinen, onder belangstelling van verschillende mountainbikers, genodigden en bezoekers, officieel het parcours. Daarna fietsten verschillende ervaren mountainbikers het uitdagende parcours voor een eerste keer in.

Natuur en ontspanning

Voor gedeputeerde voor sport, recreatie- en groendomeinen Bruno Peeters vormt dit parcours een belangrijke aanvulling op het aanbod voor de individuele bezoekers van De Schorre:

“In De Schorre willen wij elke dag van de week bezoekers ontvangen die op zoek zijn naar rust en ontspanning of natuur en inspanning. De Schorre trekt heel wat wandelaars en fietsers die hier komen genieten van de schoonheid van ons domein. Het is dan ook belangrijk dat we in De Schorre voldoende mogelijkheden voorzien voor de individuele bezoekers, ik denk hierbij aan de fiets- en wandelnetwerken die doorheen het domein lopen, maar ook aan ons recreatieverhuur. Dit uniek mountainbikeparcours is een mooie aanvulling op dit aanbod en zal ongetwijfeld een belangrijke trekpleister worden voor mountainbikers.”
Gedeputeerde Bruno Peeters opende tijdens Xtreme Xperience officieel het mountainbikeparcours van De Schorre in aanwezigheid van een groep mountainbikers en genodigden.

Voor ervaren mountainbikers

Het mountainbikeparcours is het eerste officiële technische mountainbikeparcours in Vlaanderen, dat enkel voor ervaren mountainbikers geschikt is omwille van de moeilijke hindernissen. Het is een zeer gevarieerd en uitdagend parcours met steile hellingen en spectaculaire afdalingen. Het parcours is 4,1 kilometer lang. De hindernissen worden telkens met een gevaarsbordje aangeduid. Het dragen van een helm is verplicht en bij regenval is het parcours zwaar. Het parcours is dankzij BLOSO duidelijk bewegwijzerd en is uitgewerkt in samenwerking met het Autonoom Provinciebedrijf Sport. Veel dank gaat ook uit naar Peter Van Hoey en zijn ploeg, een mountainbiker die met hart en ziel het parcours van De Schorre mee vorm gaf. Bedoeling is om op termijn het mountainbikeparcours van De Schorre te verbinden met het mountainbikenetwerk Rivierenland dat al heel wat kilometers mountainbikeplezier geeft.

Het startbord van het parcours vind je aan de hoofdingang van De Schorre in de Schommelei, op het einde van de parking, bovenaan de trap. Aan de balie van De Schorre, aan de balie van het kantoor van Toerisme Rupelstreek en op de website van De Schorre vind je de flyer met het parcours.