Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Terpstra en Coquard rijden op Hutchinson-banden

Voor het Franse bandenmerk Hutchinson wordt 2019 een jaar waarin het graag weer regelmatig atleten op het podium helpt. Niet minder dan drie wieler- of triatlonteams kunnen ook dit seizoen rekenen op de banden van de Franse fabrikant.

Team Direct Energie

Al acht jaar lang levert Hutchinson de banden aan de Franse pro-continentale formatie Direct Energie (en zijn voorgangers). Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit en prestaties van de banden naar het hoogste competitief niveau zijn getild, zo meldt Hutchinson. “Zo bracht de lancering van de nieuwe ElevenStorm-samenstelling in 2017 het merk naar het absolute topniveau.”

“De uitstekende verstandhouding tussen het Direct Energie-team en Hutchinson maken het mogelijk dat banden op heel regelmatige basis worden getest, doorontwikkeld en verbeterd. Het enige doel? Lichte, duurzame en vooral performante banden en tubes op de markt brengen. Het team rijdt zijn wedstrijden met verschillende types, maar trekt vooral met de stilaan legendarische Pro Tour Racing Lab-versies ten strijde.”

Dat is ook de nieuwe sterkhouder van het team Niki Terpstra niet ontgaan: “Je merkt dat met deze Pro Tour-reeks alles aan de banden geoptimaliseerd is. Wanneer ik aanzet, voel ik echt dat mijn fiets uitstekend stuurt en reageert. De grip van de Hutchinson-banden zorgt ervoor dat ik ook dit jaar kan blijven aanvallen en zorgeloos risico’s kan nemen om die extra voorsprong uit te bouwen die je soms nodig hebt om voorop te blijven in een klassieker.”

Team Burgos BH

Ook op het Iberische schiereiland blijft Hutchinson actief, samen met het pro-continentale Burgos BH-team. Product manager Roberto Lopez legt uit dat “de samenwerking intussen verschillende jaren loopt. Al in 2006 werd er samengewerkt met een van de beste teams ooit, Liberty Seguros, nadien herdoopt tot Astana. Al snel werd duidelijk dat meedoen op het hoogste niveau ook materiaal van het hoogste niveau vraagt.” Team Burgos BH nam in 2018 voor het eerst deel aan de Vuelta, haalde een aantal mooie namen binnen en belooft veel goeds voor 2019. Het gaat zijn wedstrijden rijden op Hutchinson Pro Tour-tubes en op de Fusion 5 Performance voor trainingen.

Poissy Triathlon

Door de samenwerking met Poissy Triathlon versterkt Hutchinson ook verder zijn aanwezigheid op de triatlonmarkt. “Triatlon is een aantrekkelijke sport waarin ook het materiaal een heel grote rol speelt, zeker op competitieniveau. Sinds de oprichting heeft onze club ernaar gestreefd zijn topatleten te laten schitteren op de belangrijkste nationale en internationale wedstrijden, waaronder ook de Olympische Spelen“, aldus de teammanager van Poissy Triathlon.

International Communications Manager van Hutchinson Sylvie Woroniecki vult aan:  “Dit is een bijzonder dynamisch en ambitieus team. Bij Hutchinson zijn we trots dat we dit partnership voor het vierde jaar op rij en dat voor de volgende twee jaar kunnen verderzetten. Zeker als je weet dat het vooral ook de wens van atleten als Aurélien Raphaël was.” Deze Franse triatlontopper legt uit: “Hutchinson is een merk dat echt rekening houdt met de feedback van atleten om continu zijn producten beter te maken.”

Triatlon is een sport die snel aan belang wint. Poissy Triathlon speelt in ieder geval een belangrijke rol als ambassadeur voor Hutchinson als testers van de Tubeless Ready-technologie in de Fusion 5-reeks. Het team verkiest deze banden trouwens boven de traditionele tubes, ook voor wedstrijden. Zij zijn er alvast van overtuigd dat dit type hen evenveel of zelfs meer voordelen biedt als het aankomt op grip, weerstand en prestaties.