Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

TEST: Astute Skylite VT-zadel

De zadelmarkt is al drukbevolkt, maar het jonge Italiaanse Astute maakt wat ruimte voor zichzelf met knappe handgemaakte zadels uit de Laars. Wij testten de Skylite VT.

De Astute Skylite VT (200 euro) heeft carbon rails (opletten of dit wel past op jouw zadelpen), wat het gewicht op 168 g brengt, en een uitsparing om de edele delen te ontzien. De Skylite SR heeft die uitsparing niet. Het vlakke zadel is 135 mm breed en creëert een fauteuilgevoel dankzij de schokabsorbeerders (tussen rails en zadelbasis) en het traagschuim in drie diktes, dat in tegenstelling tot veel andere soorten schuim een goede dichtheid heeft, waardoor je zitbeentjes niet gaan doordrukken tot op de harde schaal (wat het effect van de padding tenietdoet). Onaangename drukpunten bleven weg en ook het bekende schuiven op het zadel bleef achterwege.

De duurdere Skycarb heeft naast carbon rails ook nog een carbon schaal en is lichter (140 gram), terwijl de Skyline (190 gram) Titan-V rails heeft. Astute wordt in de Benelux verdeeld door Wilier.