Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

TEST: Bollé Bolt S

Bollé is bij fietsers nog geen naam zoals Oakley, Rudy Project, BBB, Adidas of andere brillenfabrikanten, maar door de sponsoring van Orica-GreenEdge bewijst het dat het niet moet onderdoen. Wij konden een van de instapmodellen, de Bolt, testen.

Dit meer betaalbare model bij Bollé voelt zeker niet aan als een goedkoop ding. Deze Bolt S is gemaakt voor smallere tot medium gezichten, al is er ook een bredere versie. Hij sluit dan ook mooi aan en laat geen gapend gat open tussen je gezicht en de brilpoten. Niets zo vervelend als constant een bril terug juist op je neus moeten duwen, maar zelfs bij het klimmen bleef de Bolt stevig vast op zijn plaats. Het helpt dat je het neusstuk kunt vormen naar wens.

De Fire-lens is gemaakt voor eerder zonnige dagen, maar presteert in die omstandigheden uitstekend. De lens valt eerder klein uit, zodat je in een lange afdaling na een tijdje toch wel voelt dat de wind jouw ogen bereikt. Maar voor een betaalbare prijs krijg je een goede fietsbril met relatief neutraal uiterlijk – ideaal voor wie die futuristische brillen maar niets vindt.

Meer materiaaltests lees je in het juninummer van cycling.be magazine, nu in de winkel!