Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

TEST: Bontrager Velocis MIPS-helm met Boa-sluiting

Bontrager vernieuwde zijn helmenlijn grondig en wij konden al het nieuwe topmodel testen. Dat heeft niet alleen een veilige en mooi ingewerkte MIPS-laag, maar ook een Boa-sluiting achteraan. Is zo'n sluiting op een helm even handig als op fietsschoenen?

De Bontrager Velocis (199,99 euro) steekt vanaf nu in een nieuw jasje. We konden de helm eerder al bewonderen tijdens de Tour, want Contador en zijn kompanen van Trek-Sagafredo reden er toen al mee. Dit nieuwe model heeft qua vorm veel weg van de Ballista, maar dan met een pak meer ventilatiekanalen. We hebben de Velocis MIPS uitgebreid getest tijdens de warmste dagen. Dan merkten we dat deze helm qua ventilatie superieur is aan een aantal andere helmen in deze prijsklasse. De Velocis MIPS is uitgerust met een Boa-sluiting zodat je hem makkelijk en snel, met één hand, op maat kunt afstellen.

Het gewicht begint bij 250 gram voor maat S tot 270 gram voor maat L. De helm is daarmee iets zwaarder dan zijn voorganger, maar wel een stuk veiliger doordat hij nu uitgerust is met MIPS, een extra laag aan de binnenkant die bij een val een deel van de rotatiekrachten absorbeert. De Velocis MIPS is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, wit, fluogeel en paars (vrouwenmodel). Je krijgt er een NeoVisor bij, een zonneklep die je kunt vastmaken aan de binnenzijde van de helm, zodat het lijkt alsof je een koerspetje draagt. Met de klep heb je wel minder zicht bovenaan je gezichtsveld.

Dit testverslag verscheen origineel in het augustusnummer van cycling.be magazine. Abonneer je hier!