Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Thibau Nys toont perfecte balans op nieuwe Trek Boone

Niet alleen wereldkampioene Lucinda Brand is blij met haar nieuwe Boone-crossfiets, ook Thibau Nys begon meteen te stunten met zijn gloednieuwe Trek. Die is nog lichter en sneller gemaakt dan zijn voorganger.

De nieuwe Boone is gemaakt van 600 Series OCLV Carbon, wat volgens Trek zorgt voor een “ultralicht en vergevingsgezind rijgedrag. Door het toepassen van de huidige carbontechnieken weegt dit vederlichte frame slechts 850 gram.”

Achteraan blijft de IsoSpeed Decoupler voor wat extra doorbuiging en dus comfort zorgen, maar de IsoSpeed aan het balhoofd is deze keer weggelaten. Door die flexibiliteit achteraan kan je de tractie beter bewaren en dankzij het bijbehorende comfort blijft de vermoeidheid langer weg.

Snel en slank

De weggewerkte bekabeling en op de Émonda geïnspireerde aerodynamische buisvormen maakt de Boone snel, licht en slank. De nieuwe Boone biedt ruimte voor 33 mm brede banden voor extra grip en demping. Wie nog breder en avontuurlijker wil, kijkt uiteraard naar de Trek Checkpoint.

Als complete fiets is er de Boone 6 (€ 3.499) met Shimano GRX RX810 en Bontrager Paradigm Comp 25 TLR-wielen, maar wie een eigen afmontage in gedachten heeft, kan ook de frameset (€ 2.499) apart kopen.

Bekijk hier het filmpje dat Sven Nys van zijn zoon Thibau maakte tijdens de fotoshoot met Kristof Ramon:

Bekijk hier de fietsen (waaronder de prachtige regenboogfiets van Lucinda Brand!) in actie: