Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tifosi Crit is fris en stoer

Tifosi introduceert een nieuwe bril: de Tifosi Crit. Deze nieuwste aanwinst bij Tifosi heeft een fris, maar stoer uiterlijk. Het Amerikaanse merk spreekt zelfs van een aerodynamisch model.

De aerodynamische bril heeft een half open frame en met een breedte van 145 mm aan de bovenkant is de Crit uitermate geschikt voor wielrenners die een gemiddeld tot groter hoofd hebben. Wat meteen opvalt bij het opzetten van de bril is de bredere, rubberen poot en daarmee de goede pasvorm die bijdraagt aan het comfort van de bril. De glazen zijn naast breed ook lang, waardoor er een ruim zichtveld is. De bril bevat geventileerde glazen, waardoor deze niet (snel) beslaan. Het rubber zorgt ervoor dat de bril niet gaat glijden bij nat weer.

De Crit is voorzien van het sterke en buigzame Grilamid TR90 frame, dat goed bescherming biedt tegen chemische en UV-straling. De lenzen van Tifosi bieden 100% UV-bescherming. Ze zijn gemaakt van het praktisch onbreekbare materiaal polycarbonaat. De gedecentraliseerde glazen voorkomen vervorming van het zicht en de ‘glare guard’-techniek beperkt glinstering en dus vermoeidheid van de ogen.

De lichtgewichte Crit is beschikbaar in een variant met fototec-glazen in de kleur Smoke (84,95 euro). Deze glazen passen zich binnen 10 seconden aan de veranderende (weers)omstandigheden aan. Ook is de Crit beschikbaar in twee varianten met verwisselbare lenzen, in de kleuren Matte Black (74,95 euro) en Race Silver. De Crit Race Silver (84,95 euro) is uitgevoerd met Clarion Mirror-glazen, die water en zweet afstoten, waardoor er geen druppelvorming op de lens aanwezig is.