Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tim Wellens’ 5 favoriete fietsaccessoires

In het jongste nummer van Cycling presenteren we de 5 meest opvallende materiaalkeuzes van Tim Wellens, maar daarnaast gaf hij ons ook nog zijn 5 favoriete fietsaccessoires door, inclusief uitleg waarom hij net dat product belangrijk vindt.

Lezyne-lampje (Strip Alert 300 Pro)

Tim Wellens: “In de buurt van Monaco zijn veel tunnels en trainen met een achterlampje stelt me gerust. Of je nu in donkere omstandigheden traint of niet, het is sowieso veiliger. Elke keer ik een wielertoerist of renner zie met een kwalitatief achterlampje, geef ik hen dan ook mijn felicitaties.

Zadeltasje (Lezyne) met binnenbanden, lepels en luchtpatronen

Met een reparatiezakje vol gereedschap vertrek ik steeds met een zekere gemoedsrust op training. Op die manier kan ik ook steeds zelf mijn lekke banden repareren, want ik ben niet graag afhankelijk van anderen.

Hoge carbon wielen Campagnolo WTO 60

Ik ben er tegen om met hogere wielen te trainen want anders vergeet je wat een luxe het is om dergelijke stijve wielen te hebben. Daarom train ik met gewone wielen. Een set stevige carbon wielen is dan iets om naar uit te kijken wanneer ik richting de wedstrijden vertrek. Daarnaast is het geluid en showaspect ook mooi meegenomen.

Garmin (grotere modellen zoals de Edge 1030)

Dankzij mijn Garmin weet ik steeds hoe lang en snel ik fiets. Ook handig om achteraf de route te bekijken en mijn persoonlijke tijden te vergelijken via Strava.

Buitenbanden Vittoria Corsa Control

Buitenbanden zijn enorm belangrijk, ook op training. De Corsa Control verslijt misschien iets sneller en heeft een lagere lekbestendigheid, maar de banden geven wel enorm veel grip, ook in natte omstandigheden, wat voor heel wat vertrouwen zorgt. In het hinterland van Monaco kom je tijdens de winter zo nooit voor verrassingen te staan. Het laat me ook toe om mijn techniek te verbeteren, wat in koers zijn vruchten afwerpt.

Ontdek Tim Wellens’ andere materiaalkeuzes en nog veel meer in de nieuwe Cycling, nu in de winkel en HIER in de webshop!