Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Titanium: meer dan framemateriaal alleen

Het fietsenmerk Van Nicholas maakte tot nu toe uitsluitend fietsen en fietsonderdelen van titanium, maar nu komen ze ook enkele handige gebruiksvoorwerpen voor naast de fiets. Van titanium, natuurlijk.

“Titanium is wat ons betreft het beste materiaal voor fietsframes en accessoires, maar daar houdt het niet op; door het lichte gewicht en de hoge mate van duurzaamheid is het ook zeer geschikt voor andere producten”, aldus Jan-Willem Sintnicolaas, oprichter en Hoofd Design van Van Nicholas.

“Als aanvulling op onze collectie wilden wij een mooie, nuttige gadget ontwikkelen met name gericht op de lange afstand fietser, met een flinke lading bagage. Al snel kwamen we op het idee van Titanium bestek en een Titanium platvink.”

Het bestek bestaat uit een mes, vork en lepel van geborsteld Titanium, samengehouden door een karabijnhaak. Met een gewicht van slechts 52 gram is de set probleemloos aan de bagage toe te voegen. Mocht het onderin de tas belanden, dan is er niets om je zorgen over te maken; deze set presteert ook optimaal onder grote druk.

De Titanium platvink weegt een niet minder indrukwekkende 47gram en zou wel eens een essentieel onderdeel kunnen worden van jouw standaard fietsuitrusting. Zo heb je jouw favoriete brandstof, warm of koud, altijd bij de hand. En dat een leven lang, want ook de platvink is gemaakt van dezelfde hoge kwaliteit 3AL/ 2.5V Titanium als de Van Nicholas frames.