Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tobias Foss werd wereldkampioen in een geleend tijdritpak

Tobias Foss, de nieuwe wereldkampioen tegen de klok, was in het Australische Wollongong over een afstand van 34 kilometer verrassend drie seconden sneller dan Zwitser Stefan Küng en negen seconden sneller dan Remco Evenepoel. Wat nog verrassender was? Hij werd wereldkampioen in een twee jaar oud geleend tijdritpak.

De 25-jarige hardrijder arriveerde in Australië zonder gespecialiseerd tijdritpak. Wat eigenaardig is, als je weet hoe belangrijk net die ‘marginal gains’ zijn in het tijdrijden. “Aangezien ik de afgelopen jaren geen wedstrijden met het nationale team heb gereden, had ik geen gepersonaliseerd pak. Dat zegt waarschijnlijk iets over waar mijn ambitieniveau vooraf lag.”, aldus de kersverse wereldkampioen aan de Noorse zender TV2. Dan leende hij maar een twee jaar oud tijdritpak dat die andere Noor Andreas Leknessund toevallig meehad.

“Ik heb geen idee hoeveel ik in seconden heb bespaard, maar het belangrijkste is dat het me de zekerheid gaf dat ik met het best mogelijke materiaal onderweg was. Daar was ik naar op zoek.”, ging Foss verder. Zo wordt zijn overwinning van de individuele tijdrit op het WK toch net iets meer een teamprestatie.