Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tony Martin: op weg naar de gele trui (VIDEO)

Zaterdag 1 juli staat al een hele tijd met rood aangestipt in de agenda van Tony Martin. De Duitse wereldkampioen tijdrijden bouwde zijn hele seizoen op om de gele trui te veroveren in de Tour-tijdrit in eigen land.

De snelste tijd klokken na 14 kilometer vlammen in het Duitse Düsseldorf. Dat is waar het zaterdag allemaal om draait voor Martin. Het vlakke stadsparcours met brede wegen is op maat gesneden van renners die een groot verzet kunnen stampen, net iets waarin Martin uitblinkt. In 2015 startte de Tour de France met een gelijkaardige openingstijdrit in Utrecht. Toen greep hij net naast de gele trui, iets wat hij deze keer liever niet ziet gebeuren.

KORTFILM ‘NO EXCUSES’

Samen met zijn Canyon Speedmax CF SLX bereidt ‘Der Panzerwagen’ zich al een hele periode voor op de start van de 104e Tour de France. In de kortfilm ‘No Excuses’ krijgen we een blik achter de schermen en zien we hoe de tijdrijder van de Katusha Alpecin-formatie zich klaarstoomt.
“Pijn is gewoonweg een deel van het wielrennen. Zo is het nu eenmaal”, klinkt het doodleuk bij Martin terwijl zijn chiropractor haast zijn buikvel eraf trekt. Daarna zien we hem toertjes rijden op de piste tijdens een testdag en zichzelf pijnigen bij een tijdrittraining.

HALF JAAR PERFECTIONEREN

“Dit jaar wordt 1 juli een enorm grote dag. Tijdens een korte tijdrit is elk detail heel belangrijk, wat ervoor zorgt dat er bijna geen grens is tussen winst en verlies”, luidt het bij de duidelijk gemotiveerde wereldkampioen tegen de klok. “Je moet werken aan je materiaal en je conditie zonder dat de druk van de Tour-start in je eigen land voor extra stress zorgt. Samen met het team werk ik al meer dan een half jaar aan deze aspecten om alles te perfectioneren. Ik moet zorgen dat ik zaterdag mijn ritme vind en mijn eigen grenzen verleg. Er zijn geen excuses: ofwel heb je goeie benen ofwel heb je ze niet.”

Benieuwd hoe Tony Martin het er met zijn speciale Kraftwerk-bolide vanaf brengt in de eerste rit van de 104e Tour de France? Zaterdag rond 18:48 uur wordt Chris Froome, de laatste vertrekker van die dag, aan de meet verwacht. Dan weten we wie de eerste leiderstrui mag aantrekken in Düsseldorf.