Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Toppers terug in het veld

In december keren de Grote Drie – Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock – terug naar het veldrijden. Vanaf het eerste decemberweekend – met de Superprestige in Boom – zal tot begin 2022 telkens toch minstens een van de drie tenoren te zien zijn. Of we in Fayetteville een strijd tussen alle drie zullen te zien krijgen, blijft voorlopig nog even afwachten want van Aert twijfelt nog.

Fase 1: van Aert en Pidcock

De eerste afspraak met enkele van de toppers in het veld staat gepland voor 4 december in Boom. Van Aert en Pidcock zullen er aanwezig zijn, net als in Antwerpen. Daarna laat de Engelsman Essen vallen, waar WVA als enige van de drie aan de start komt. In het Italiaanse Val di Sole zijn de twee wel samen van de partij.

Fase 2: MVDP terug

Van der Poel maakt zijn rentree op 18/12 tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Nederlandse Rucphen. Hij rijdt daarna ook de wereldbekers in Namen en Dendermonde. WVA vergezelt hem enkel in die laatste wedstrijd en tekent daarna solo present in Heusden-Zolder, Diegem, Loenhout en Baal. Van Pidcock is nog niet geweten of en waar hij na Italië in 2021 nog wedstrijden rijdt. De wereldbekers in Flamanville en Hoogerheide en de Flandriencross in Hamme zullen opportuniteiten zijn voor de anderen in het veldritpeloton.

Fase 3: de Grote Drie

De eerste – en voorlopig enige – clash tussen de Grote Drie staat gepland voor de wereldbekerwedstrijd in Hulst op 2 januari 2022. De Vestingcross is ook de laatste veldrit die de drie in hun planning opnamen, afgezien van het WK.

Voor het WK in het Amerikaanse Fayetteville staan momenteel enkel MDVP en Pidcock op de planning. Voor van der Poel is dat wereldkampioenschap, als titelverdediger, zelfs een hoofddoel. Wout van Aert twijfelt nog of hij de oversteek richting VS maakt eind januari.

Daarna geeft het drietal tot nader order collectief verstek op de crossen in Lille, Gavere en Brussel met het oog op het wielerseizoen op de weg.

UPDATE: 3 duels tussen de 3

De planning van Tom Pidcock werd nu ook bekendgemaakt; hij zal ook de rist wedstrijden tussen Rucphen en Diegem afwerken, enkel Loenhout laat hij schieten. Dat betekent dat naast de clash in Hulst ook eerder al in de wereldbekerwedstrijd van Dendermonde én in Diegem zal gestreden worden tussen de Grote Drie.

Voor het WK rijden WVA en MVDP nog in Herentals. De wereldkampioen start ook in Hamme en Hoogerheide, waar hij Pidcock treft.

Belgisch Kampioenschap met Wout

Wat WVA wel al zeker op de planning heeft staan, is het BK Cyclocross in Middelkerke. Hij reageerde alvast gretig op een instagrampost van Toon Aerts na de wereldbeker in Koksijde. Aerts op zijn beurt repliceerde dan weer met een knipoog minder enthousiast op dat nieuws.