Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tour is laatste test voor Icarus

Geen betere plek om nieuwe fietsproducten te testen als tijdens de Tour. Vacansoleil-DCM en Cofidis rijden drie weken lang en 3.000 km ver met de nieuwe BBB Icarus helm.

De renners zullen de laatste testen uitvoeren met de Icarus die eind dit jaar in de winkel komt te liggen. Met de feedback gegeven door onder andere Wout Poels, Johnny Hoogerland, Lieuwe Westra en David Moncoutié, zal de BBB Icarus het laatste gedeelte van het ontwikkelingstraject ingaan.

BBB heeft feedback op de huidige tophelm, de Falcon, gebruikt bij het ontwerpen van de Icarus. Een smallere, lichtere en nog comfortabelere helm met betere ventilatie zijn het resultaat volgens de fabrikant. Het ventilatievermogen wordt bepaald door het BBB Airflow Cooling System (ACS). Dat houdt in dat niet alleen de 29 ventilatiegaten, maar ook ook de verstelbare straps een open structuur hebben om luchtstroom te optimaliseren. Daarnaast is bij het ontwerp van de Quick-Dry padding met Silver Protection antibacteriële behandeling gekeken naar het vergroting van de luchtstroom.

Natuurlijk vergeet BBB niet de primaire functie van een helm; bescherming bij een val. Om een lichtere maar toch veilige helm te maken, gebruikt BBB een dubbele in-mold schaalconstructie. Dit betekent dat tijdens het productieproces de polycarbonaat buitenschaal en de geëxpandeerde polystyreen (EPS) met hoge dichtheid foam binnenlaag met elkaar gebonden worden. Tegelijkertijd wordt er een extra polycarbonaat interne verstevigingsstructuur aangebracht. Een SpiderWeb verstevigingstructuur aan de achterkant van de helm biedt extra bescherming bij een val op het achterhoofd.

Voor het comfort van de helm zijn niet alleen de vorm en de luchtstroom belangrijk. Het BBB Flexclose afstelsysteem vormt zich rond je hoofd en is verstelbaar in hoogte en omvang. De nieuwe BBB strap verdeler is ook extra comfortabel. Deze verdeelt de strap niet alleen in een betere hoek onder je oor, maar is ook dunner en gladder om irritatie op je wang te voorkomen.

De Icarus komt in twee maten, M (55-58 cm) en L (58-62 cm), en 5 kleurcombinaties: zwart/wit, metallic zwart/neon geel, wit/blauw, wit/rood en wit/zilver. De BBB Icarus, eind 2012 verkrijgbaar in de winkel, gaat waarschijnlijk 169,95 euro kosten.