Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Train jezelf tot een klimgeit op de Alpe du Zwift

De Alpe d'Huez kennen we al, maar vanaf nu kunnen fietsers virtueel samentroepen op de Alpe du Zwift. Het bekendste online trainingsgame heeft er een nieuwe uitbrieding bij op het Watopia-parcours en dat is er eentje voor de klimmers.

De jongste uitbreiding van het bekende Watopia-parcours is er een die de hoogtemeters de lucht injaagt. De Alpe du Zwift is namelijk een berg met een stijging van 1036 meter, met 21 haarspeldbochten (doet dat een belletje rinkelen?) en van 12,14 km lang. Dat is goed voor een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5 procent. Daarmee kun je wel een stevige training afwerken met het oog op een granfondo in de bergen!

De enige voorwaarde is dat je een Zwifter bent met niveau 12 of hoger. Pas dan kun je jezelf een weg naar boven zigzaggen. Bekijk het filmpje bovenaan dit artikel om een impressie te krijgen van de lange klim. In vergelijking met de al bestaande hellingen op het trainingseiland van Zwift is de Alpe in elk geval een ware reus, zoals we zien in de vergelijking hieronder.

Tosh Van der Sande is alvast enthousiast: