Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek blijft trouw aan de Lions

Sven Nys kon dinsdag wereldkundig maken dat zijn Baloise Trek Lions drie jaar langer met de fietsen van Trek zullen rijden. Als tweede naamsponsor bevestigt het Amerikaanse merk zijn vertrouwen in de crossploeg.

Wereldkampioene Lucinda Brand, Europees kampioen Lars van der Haar, Toon Aerts, Thibau Nys, Pim Ronhaar en Shirin van Anrooij zijn momenteel de vaandeldragers van de ploeg van Nys en dat bleek voor Trek meer dan voldoende bewijs om de samenwerking tot eind 2024 te bestendigen. Daarbij blijft het tweede naamsponsor, nadat het die rol overnam toen Telenet afhaakte. Al sinds 2016, toen het team nog Telenet-Fidea heette, rijden de crossers van manager Sven Nys met de Trek Boone.

Over die Boone had Toon Aerts in het huidige nummer van Cycling het volgende te zeggen: “Ik rij nu een vijftal jaar op de Boone. Het model van toen ik vijf jaar geleden Europees kampioen werd, was ontwikkeld met Sven Nys. Daarna kwam er ook vooraan IsoSpeed (het trillingsdempende systeem van Trek, red.) en werd hij lichter. Sinds september rijden we op de nieuwste Boone en die is nog een pak lichter en stijver, maar is ook veel beter om te sturen – zeker in het zand: je moet maar kijken naar een spoor en je zit er al in. Dankzij het speciale carbon dat op bepaalde plaatsen is gebruikt, is hij daar extra stijf en dat is perfect om te crossen. We zitten elk jaar samen met de ingenieurs van Trek in Waterloo als de Wereldbeker daar passeert om onze mening te geven over het materiaal en daar houden ze rekening mee.” (lees meer over de materiaalkeuzes van Toon Aerts in het jongste nummer van Cycling, nu in de winkel!)

Ook schoenen, helmen en wielen komen uit diezelfde Trek-familie, want zustermerk Bontrager levert de onderdelen en accessoires.