Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek Domane SLR wint eerste Bike Valley Innovation Award

Dit jaar werden voor het eerst de Bike Valley Innovation awards uitgereikt op Velofollies in Kortrijk. Een onafhankelijke jury, waar ook onze cycling.be-testredacteur deel van uitmaakte, heeft Bike Valley haar bevindingen en inzichten in de meer dan 40 inzendigen overgemaakt.

De eerste award gaat naar Trek voor de Domane SLR. De jury prees de innovatie en doorontwikkeling van de IsoSpeed-technologie, die nu verstelbaar is en daardoor extra comfortabele rijeigenschappen van een hoger niveau biedt. “Niet elke rijder kan de hoge standaard van stijfheid van een racefiets waarderen, en het verstelbaar maken van de zitbuis is daarom een vooruitstrevende ontwikkeling”, aldus de jury. Fabian Cancellara, zelf bezoeker van de Velofollies, was zeer blij met de toekenning van de award. Vanaf het eerste moment is hij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Domane, een fiets die hem naar meerdere overwinningen heeft geleid.

Naast deze winnaar waren er ook nog genomineerden die naar boven kwamen uit de meer dan 40 ingestuurde innovatievoorstellen. Innovatie hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Dat bewijst Eleven Zeros met de X-Up Bike Stand. Het grote voordeel is dat je deze fietsstand kunt gebruiken voor allerlei verschillende bandbreedtes.

BioRacer heeft bij de Epic Bibshort de elastische banden onderaan de broek weggelaten. Door graduele spiercompressie blijft de broek wel op zijn plaats, waardoor je geen irritatie krijgt. Het Vapor-zeem is gemaakt van Evapore, een 3D web dat anders reageert op trillingen dan op indrukken. Het wordt rubberachtig bij impact, zodat je een schokabsorberende laag krijgt. De Epic Women heeft bovendien een BibZip, die pitstops voor vrouwen makkelijker maakt.

Velocite is de winnaar van de Start-up Innovation Award met de Venn Filament gewonden fietsvelgen. Door een nieuwe productiemethode hebben ze het carbon wiel opnieuw uitgevonden. De geautomatiseerde productiemethode is minstens even goed als de intensieve, met de hand geproduceerde velgen.