Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

UCI Gran Fondo World Series verwelkomt 6 nieuwe evenementen

De UCI en Golazo kondigden zopas de toevoeging aan van zes extra evenementen aan de kalender van de UCI Gran Fondo World Series in 2021. Na een onthoofd granfondoseizoen dit jaar komen er dus (hopelijk) weer mooiere tijden aan.

Het circuit bestaat volgend jaar uit 25 evenementen, verspreid over 21 landen en 4 continenten. Het eerste evenement gaat door ‘Down Under’ begin februari. Het slotevenement is voorzien begin september in Bosnië-Herzegovina.

De zes nieuwe rondes vind je hieronder:
– Gran Fondo Australië, in Ballarat, van 4 tot 6 februari
– Gran Fondo Coimbra regio, Montemor-o-velho, Portugal, van 16 t/m 18 april
– Gran Fondo Antalya, Turkije, van 30 april tot 2 mei
– Gran Fondo Vogezen, La Bresse, Frankrijk, 16 mei
– Tour Lakeland, Lahti, Finland, 23 en 24 juli
– Gran Fondo Isle of Man, Ramsey, Verenigd Koninkrijk, van 30 juli tot 1 augustus

Zes andere evenementen die normaal in 2020 voor de eerste keer zouden plaatsvinden, zullen in 2021 hun echte verschijning maken na de afgelasting dit jaar. Deze evenementen zijn de Around Samcheok (Korea), de ALE Gran Fondo Banja Luka (Bosnië-Herzegovina), de Gran Fondo Moskou (Rusland), de Gran Fondo Dnipro Race (Oekraïne), de Gran Fondo Suisse (Zwitserland) en de Classique des Appalaches (Canada). De andere rondes maken al enkele jaren deel uit van de UCI Gran Fondo World Series.

Het wereldkampioenschap Gran Fondo 2021 vindt plaats in Banja Luka van 1 tot en met 5 september 2021. De sterke tijdrijders kunnen zich verheugen op een vlakke tijdrit van 22 km in het centrum van de stad. Er vindt ook een team relay plaats. De Gran Fondo zelf is 155 km en de Medio Fondo is 96 km lang. Beide worden gereden op een heuvelachtig parcours. Je kan het parcours al testen tijdens het kwalificatie-evenement op 8 en 9 mei.