Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vakantie in eigen land? Rij Rondje Vlaams-Brabant!

Ontdek tijdens de zomermaanden de mooiste plekjes van de provincie Vlaams-Brabant vanop je fiets. Daag jezelf uit op de pittige klimmetjes én scherprechters van de Brabantse Pijl of rij op het trainingsparcours van Remco Evenepoel langsheen de kleine, schilderachtige baantjes van het glooiende Pajottenland. Je kan er zelfs wat mee winnen!

Neem deel aan Rondje Vlaams-Brabant en maak kans op leuke prijzen! De challenge? Leg tussen 22/7 en 30/9 de volgende 5 sportieve fietsroutes af, goed voor 429 km in totaal, in de Provincie Vlaams-Brabant en dat in chronologische volgorde:

Brabantse Pijl Cycling Route – 98km
Dwars door het Hageland – 80km
Eddy Merckx Cycling Route – 70km
Sven Nys Cycling Route – 93km
Flandrienroute Pajottenland – 88km

Je rijdt elke route op je eigen tempo en wanneer je dat wil, belangrijk is wel om de volgorde van de routes, zoals hierboven aangegeven, te volgen. Registreren doe je via Keep Moving en een van de geconnecteerde apps, zoals Strava.

Telkens na het behalen van de afstand van een van de routes van Rondje Vlaams-Brabant krijg je de “virtuele medaille” van de route die je hebt gereden. Daarnaast krijg je van info over de volgende routes die je zal rijden mét tips over leuke adresjes om te gaan overnachten of te gaan eten en drinken langs die routes.

Op het einde van de challenge, als je alle routes hebt gereden, ontvang je ook de speciale medaille van Rondje Vlaams-Brabant en maak je kans op een van de 1.000 beleefbonnen of 100 originele fietstruitjes. Ontdek dus niet alleen alle pareltjes van de provincie Vlaams-Brabant maar maak ook nog eens kans op mooie prijzen!

Ontspanning, gastronomie en cultuur in één challenge vervat, da’s puur genieten in Vlaams-Brabant deze zomer.

BRABANTSE PIJL OM TE STARTEN

De Brabantse Pijl Cycling Route (die we ook beschrijven in het julinummer van cycling.be magazine, red.) is een gloednieuwe route door het Dijleland waarbij je benen meteen warm zullen draaien. Smeer je kuiten in voor een tocht vol variatie waar alleen de echt grote wielerhelden floreren. Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Freddy Maertens, Eddy Planckaert … allemaal stonden ze al op de hoogste podiumplaats van de Brabantse Pijl. Edwig Van Hooydonk zelfs vier keer. Zij kregen geen tijd om onderweg uit te puffen in een van de vele fijne horeca-adresjes, maar jij wel! 

Null

Overwin de legendarische hellingen uit de koers zoals de Smeysberg, Ijskelderlaan, Hagaard, Schavei en Moskesstraat. Daver over de kasseien van de Hertstraat en Postweg. Vecht tegen de wind in de open velden en rij dan in een vlotte vaart naar beneden om aan de overzijde van de vallei recht op de trappers de helling te overwinnen. Kom daarna gerust op adem in een van de vele sfeervolle wielercafés.

Deze sportieve route door het Zuid-Dijleland is 98 km lang, goed voor 1033 hoogtemeters. Starten doe je in Oud-Heverlee of Overijse. De route is bewegwijzerd in één richting, volg de zeshoekige borden “Brabantse Pijl Cycling Route” of download hier de gpx-file.

STRAFFE VERHALEN

Als niemand opkijkt van je strakke wielertenue en het typische geluid van je wielerschoenen op de stenen vloer, dan weet je dat je in een echt wielercafé bent beland. Hier klinken de strafste fietsverhalen en vind je altijd een helpende hand als je fietspech hebt. In het decor van de Brabantse Pijl vind je in elk dorp wel een sfeervol wielercafé. In het legendarische ‘In den Congo’ onder de kerktoren van Vossem kosten de pintjes amper een euro. ‘Bij Jokke’ in Eizer hangt er nog een gele trui van Willy Schroeders van de Tour 1962. Herberg ’t Klein Verzet in Terlanen is een wielerklassieker op zich, waar je bovendien kan logeren. Ook tegen de gevel van het nostalgische eetcafe De Plataan in Sint-Agatha-Rode staan altijd wel enkele koersfietsen gestald, net als aan de vele drink- en eetadresjes aan de Zoete Waters in Oud-Heverlee.

Meer info over de uitdaging, de geconnecteerde apps en de leuke adresjes op de fietsroutes in Vlaams-Brabant vind je HIER.