Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Van Avermaet zet zijn Omloop Het Nieuwsblad op Strava

Voor de fietsfanatan die zichzelf graag eens vergelijken met de profs is er goed nieuws. Olympisch kampioen en winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad Greg Van Avermaet heeft zijn zegetocht online gezet op Strava. Jasper Stuyven en Oliver Naesen volgden trouwens zijn voorbeeld.

Hoewel de Omloop Het Nieuwsblad ‘slechts’ 198,3 kilometer lang is, is de geüploade rit van Van Avermaet een dikke 206 kilometer. Was Greg dan zo goed dat hij een extra omweg heeft gemaakt en alsnog won? Nee, dat net niet. Gouden Greg heeft gewoon de rondjes in het Kuipke voor de start en z’n nogal kronkelende zegetocht achteraf richting podium mee online gezet. Het leverde hem alvast 3.000 kudo’s en tal van felicitaties op.

Een nieuwe KOM-tijd bij het beklimmen van het podium zat er voor Van Avermaet niet in, maar onderweg verzamelde hij wel weer heel wat straffe tussentijden, samen met Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) en Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), die eveneens hun koers op Strava hebben gezet. Zo klokte Stuyven een nieuwe besttijd af op de Molenberg + uitloper. Samen met Gianni Vermeersch, Adrien Petit en Oliver Naesen is hij nu KOM van de trots van Sint-Denijs-Boekel.

Ook op de oplopende aankomststrook van de Emile Clauslaan hebben de drie renners een nieuwe KOM achter hun naam gezet. Alle drie persten ze er een gelijkwaardigde spurt uit van 15 seconden. Het had een close call geweest moesten de drie renners samen naar de meet zijn gegaan leert Strava ons.