Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Van Lierde trainde met Rock and Roll

Het winnen van de Ironman Hawaii is meer dan enkel die ene dag in oktober. Er gaan lange maanden van training aan vooraf. Frederik Van Lierde kreeg daarvoor de hulp van Kinetic-trainingsrollen.

Frederik Van Lierde werd op 12 oktober wereldkampioen Ironman in Hawaii. Als Kinetic-atleet trainde hij de voorbije winter op de Rock and Roll trainer. “De Rock and Roll is de enige trainer die het gevoel op de weg benadert”, zei Van Lierde. “Net zoals vorig jaar zullen mijn Kinetic-rollen opnieuw een grote hulp zijn om deze winter specifieke trainingen uit te voeren in de aanloop naar het nieuwe seizoen.”

Van Lierde legde de drie proeven consistent af. Zo eindigde hij in de top 5 van het fietsonderdeel. Met zijn winst in Hawaii voegt hij een echte topprestatie toe aan zijn al indrukwekkend palmares met drie zeges in de Ironman van Nice en twee in Abu Dhabi. De 34-jarige Van Lierde werd de tweede Belg die het WK kon winnen na zijn naamgenoot en trainer Luc Van Lierde, die tweemaal won.

Van Lierde maakt tijdens zijn indoortrainingen dus gebruik van de Kinetic Rock and Roll trainer, die het voordeel heeft van de realistische weerstandscurve van de vloeistofweerstandsunit. Doordat de trainer ook zijwaartse bewegingen toelaat, train je eveneens je rompspieren. “Het zijn de enige trainingsrollen waarop je uren kunt trainen zonder pijn of wrijving”, voegt Van Lierde nog toe.