Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Van Nicholas heeft 4 nieuwe modellen

Titaniumspecialist Van Nicholas laat zien dat titanium als framemateriaal een vaste waarde blijft. Met 4 nieuwe modellen van racefiets tot toerfiets gaan ze 2013 in.

Met het model Ventus zet Van Nicholas niet alleen een ‘high performance’ racefiets neer, maar tegelijkertijd eentje die titanium bereikbaar maakt voor een breder publiek. De Ventus is volledig naar eigen wens samen te stellen maar hij is ook verkrijgbaar als complete fiets, met een Sram Apex groep, Mavic Aksium wielen en een Easton Aero voorvork. Deze Special Edition kost 1.899 euro, en die prijs zagen we nog niet vaak voor een titanium fiets.

Snelle toerfietsers kunnen vanaf nu opteren voor een Van Nicholas Yukon met Rohloff naaf. In combinatie met een Gates Center Track Belt Drive levert dat ontelbare kilometers rijplezier op. De Yukon is erop voorzien om spatborden en bagagedragers te kunnen toevoegen, wat natuurlijk veelzijdig gebruik mogelijk maakt.

Ook de Zion 29’er mountainbike werd onder handen genomen. Voor nog meer fietsplezier rustte Van Nicholas deze fiets uit met een onderhoudsvrije Rohloff naaf plus riemaandrijving.

Ten slotte komt de baanfiets Chinook Track in gewijzigde uitvoering op de markt, namelijk als ‘urban’ fixie. Met een vast verzet dus, maar met een recht stuur, een ander zadel en bovenal een stadsuiterlijk.