Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Van Nicholas Rowtag is titanium gravelbike voor echte avonturier

Van Nicholas vond dat het tijd werd voor een nieuw soort gravel racefiets. Een fiets waarmee je alles kan: Race, MTB én Toer. Hieruit ontstond de Rowtag, een opvallende cross-over gravelracer. De Rowtag is de eerste fiets van Van Nicholas in de 'Adventure'-categorie.

“Dankzij de 650B- of 29er-wielen met ‘all-road’-bandenvrijheid kan de Rowtag gebruikt worden op zowel lokale gravelcircuits als op het ruigste terrein in de natuur”, leggen ze bij Van Nicholas uit. De fiets heeft diverse bevestigingspunten voor fiets- of frametassen, een drager en spatborden, zodat de gebruiker zelf kan bepalen hoeveel uitrusting hij wil meenemen of hoe vies zijn fiets mag worden na een dag buiten. De vele bevestigingspunten (twee op de bovenbuis en onderaan de onderbuis, evenals drie op de zitbuis en bovenop de onderbuis) bieden ontelbare mogelijkheden. De gravelspecifieke voorvork is volledig van carbon en heeft tevens bevestigingspunten, zodat elk laatste beetje ruimte nog benut kan worden.

De geïntegreerde kabels die door het hele frame lopen, zorgen voor een opgeruimde aanblik en maken dat de fiets snel is schoon te maken. Schijfremmen, een geïntegreerd taps toelopend balhoofdstel en steekassen zorgen voor nog betere prestaties. De uitgebalanceerde geometrie van de fiets is bedoeld om vertrouwen te wekken, ongeacht het terrein. Het frame is geoptimaliseerd om een dropper-zadelpen (met geïntegreerde kabel) toe te voegen. De gebruiker kan tevens kiezen uit een breed scala aan aandrijfsystemen en mechanisch of elektronisch schakelen. De Rowtag is door zijn vele opties een veelzijdige fiets voor de echte ‘avonturier’ en kan volledig samengesteld worden naar de individuele eisen van elke gebruiker.

De Rowtag is als compleet samengestelde fiets vanaf eind januari leverbaar in de maten XS t/m XL voor een totaalprijs vanaf 3.449 euro. Het frame, inclusief volledige carbon gravelvoorvork, is leverbaar voor 2.099 euro. Klik bovenaan het artikel om het introfilmpje over de Rowtag te bekijken en meer details te ontdekken over de fiets.