Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Velofollies 2017 pronkt opnieuw met een volle tent

De bezoekers van Velofollies zullen zich van 20 tot 22 januari 2017 opnieuw niet vervelen in Kortrijk, want ze kunnen er kennismaken met maar liefst 350 exposanten. De organisator spreekt van een 'full house' met de aanwezigheid van alle toonaangevende fietsmerken.

Bij Kortrijk Xpo zijn ze trots te kunnen zeggen dat ze de naar eigen zeggen grootste fietsbeurs in de Benelux organiseren. Alle toonaangevende fietsmerken zijn present op deze 11de uitgave. Nieuwkomer is o.a. Giant. “De succesformule van de afgelopen jaren blijft onveranderd”, meldt de organisatie. “De ideale mix van recreatie- en racefietsen en MTB’s, workshops, seminaries, presentaties, praatsessies en een heus testcircuit in combinatie met talrijke primeurs en nieuwigheden, overgoten met de aanwezigheid van vele toprenners en fietsiconen geeft dé perfecte cocktail voor de Belgische fietsliefhebber. Bovendien zal het interactieve aspect van Velofollies voor nog meer animo zorgen.”

“Door de massale publieke interesse is Velofollies voor veel standhouders dan ook hét moment bij uitstek om met hun primeurs en nieuwigheden uit te pakken. De komende editie zijn de verdere ontwikkeling van schijfremmen, het grote aanbod van e-MTB’s en zelfs e-racers de meest opvallende trends. Uiteraard zullen ook de nieuwste trends qua fietskledij, accessoires en fietstoebehoren hun weg weten te vinden naar de geïnteresseerden.
Ook op vragen over de verdere ontwikkeling van het e-bikeverhaal, de nieuwe Belgische wetgeving daaromtrent zal je als consument voldoende antwoorden krijgen bij onze standhouders.”

“En als top of the bill kunnen we aankondigen dat onze ‘Gouden Greg’ aanwezig zal zijn op de beurs. Met de komst van olympisch kampioen Greg van Avermaet hopen we alvast dat we de kaap van 40.000 bezoekers weten te ronden tijdens onze fiets driedaagse”, aldus organisator Pieter Desmet.

GASTLAND LUXEMBURG

“Met de komst van Spanje als eerste gastland vorig jaar werd een extra piste aangeboden aan de bezoekers. Uit navraag bleek dat de aanwezigheid van een gastland of gastregio bijzonder in de smaak is gevallen.
Dat Luxemburg koos voor Velofollies 2017 om zijn immens fietsnetwerk in de kijker te zetten is niet verrassend. Het rolt dan ook zijn beste fietstroeven uit op de beurs. Met de organisatie van het WK Cyclocross, de nagelnieuwe UCI Gran Fondo Schleck en de start van de 4de rit in de Tour de France is 2017 echt hét fietsjaar bij uitstek voor onze buren en dat zal de Velofollist geweten hebben.”

Praktische Info

Openingsdagen en -uren:
Vrijdag 20 januari 2017: van 10u tot 21u

Zaterdag 21 januari 2017: van 10u tot 18u

Zondag 22 januari 2017: van 10u tot 18u

Locatie:
Kortrijk Xpo – Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk

Hallen:

1, 2, 3, 4, 5, 6 en zaal XXL

Tickets:

Volwassenen: 10 euro online voorverkoop – 14 euro aan de deur

Kinderen van 6 tot 12 jaar: 5 euro online voorverkoop – 7 euro aan de deur

Onder de 6 jaar: GRATIS