Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Velofollies breekt records

Met net geen 20.000 bezoekers was de derde editie van Velofollies de drukst bezochte tot nu toe. Vooral het BMX-spektakel, het praatcafé en de ploegvoorstelling van Quick Step vielen in de smaak.


De Iraniër Shirvani Mehrad vestigde een nieuw wereldrecord spinning op Velofollies. (foto belga)
De meer dan 100 exposanten namen in Kortrijk Xpo vijf hallen in beslag. “Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar”, aldus organisator Pieter Desmet. “Het verdwijnen van de fietsbeurs Expo-Vélo op de Heizel heeft daar ook iets mee te maken.”

De vakbeurs liet de fietsliefhebbers uitgebreid kennismaken met een ruim assortiment fietsen, wielerkledij en accessoires van topmerken zoals Ridley, Specialized, Spinarello, Kuota, Granville, Bianchi en Museeuw Bikes.

Daarnaast waren er ook heel wat randactiviteiten zoals een internationaal BMX-treffen en het Open BK BMX met liefst 660 deelnemers. Op de jeugdcyclocross op zondag gaven zestig miniemen present en zaterdag was er een recreatieve MTB-tocht.

Andere hoogtepunten waren de ploegvoorstelling van Quick Step en de nationale triatlonploeg, signeersessies van onder andere Tom Boonen en Stijn Devolder, praatsessies met Frank Vandenbroucke, Nico Mattan en Luc Van Lierde en de voorstelling van het boek ‘Museeuw spreekt’ door de Leeuw van Vlaanderen zelf.

SPINNING

Verder waren er op de driedaagse op geregelde tijdstippen modeshows met de nieuwste fietsoutfits en vrijetijdskledij. Wie zelf aan de slag wou, kon terecht op een spinningsessie in de Indoor Cycling Zone.

De Iraniër Shirvani Mehrad zorgde voor de kers op de taart door het wereldrecord spinning te breken. Mehrad zat in negen dagen tijd 192 uur te spinnen in een zaaltje van het beurzencentrum. Het levert hem een plaats in het Guinness Book of Records op, terwijl de opbrengst van de stunt naar het Kinderkankerfonds gaat.