Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

veloToze introduceert helmcover: vederlicht en waterdicht

veloToze, gekend van de waterdichte overschoenen in alle mogelijke kleuren, wil nu ook je hoofd droog houden op de fiets. "De Helmet Cover is gemaakt om fietsers comfortabel te laten rijden in de regen en hun hoofd warm te houden", klinkt het veelbelovend bij de makers.

Naast de koude en natte regen uit je helm weren, zorgt de Helmet Cover ook voor meer aerodynamica. De kleine kuiltjes in het oppervlak, die we soms ook tegenkomen bij tijdrithelmen, verminderen de luchtweerstand. Wie geen dure aerohelm wil aanschaffen, kan dus opteren voor de goedkopere cover van veloToze.

45 gram

“Hij is gemaakt van een flexibel en licht materiaal dat water- en winddicht is en ook de aerodynamica ten goede komt. De nauw aansluitende helmhoes trek je snel over je favoriete hoofddeksel en weegt slechts 45 gram extra.” Komt na de regen plots zonneschijn, dan kun je de cover eenvoudig opvouwen zodat die subtiel in je achterzak of zadeltasje verdwijnt.

50 landen

De Helmet Cover komt er na het wereldwijde succes van de waterdichte overschoenen. Die vliegen de laatste tijd over de toonbanken in meer dan vijftig landen. “Na de grote interesse in onze lage en hoge overschoenen en toe covers wilden we een nieuw probleem aanpakken: een nat hoofd bij regenweer.”, vertelt Joe Feng, voorzitter van het Amerikaanse veloToze.

Toch zijn we benieuwd naar het resultaat wanneer je valt met de cover over je helm. De meeste helmen zijn glad gemaakt aan de buitenkant om minder wrijving te hebben met het asfalt, maar dit zou bij de Helmet Cover ietsjes anders kunnen uitpakken. Al zal veloToze daar ongetwijfeld wel goed over nagedacht hebben tijdens het ontwikkelingsproces.

Gepersonaliseerde print

De veloToze Helmet Covers zijn momenteel verkrijgbaar op hun website en kosten net geen twintig euro. Later dit jaar zullen ze ook te koop zijn in de betere fietswinkel. Je kunt kiezen uit een zwarte of rode uitvoering in één universele maat. Tenslotte kunnen winkels, teams of events opteren om een gepersonaliseerde print aan te brengen op de cover. De Vlaamse Leeuw, The Hulk of een zelfportret om maar enkele ideetjes te geven.

Het overweldigende succes van de Shoe Covers lijkt zich door te zetten want wie momenteel een zwarte of rode helmcover wil aanschaffen, moet al zeker drie tot vier weken wachten op zijn bestelling.