Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veroordeling voor Sagan

In Monaco werd Peter Sagan een boete opgelegd van 5.000 euro voor verzet tegen de politie tijdens een autocontrole. De renner was op dat moment dronken en zat als passagier bij zijn broer in de wagen. De uitleg achteraf luidde dat Sagan “bang was dat men hem zou verplichten zich te vaccineren” toen de agenten voorstelden hem naar een dichtsbijzijnd ziekenhuis te brengen.

De feiten zelf dateren al van 25 april 2021, toen de politie van Monaco de auto van de broers Sagan langs de kant zette. De twee hadden er een avondje stappen opzitten maar overtraden de avondklok door om 00u30 nog onderweg te zijn. Passagier Peter Sagan was dronken en de agenten wilden hem escorteren naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Daarop weigerde de renner het voertuig te verlaten. Het incident liep uit de hand liep en door het hevig verzet liep een agent twee dagen werkongeschiktheid op.

Volgens de Franse krant Nice-Matin benadrukte de verdediging dat Sagan achteraf zich niets meer van het voorval kon herinneren en zich uitgebreid excuseerde. Volgens de advocaten waren het overmatig alcoholgebruik en de angst voor gedwongen vaccinatie de aanleidingen tot zijn hevig verzet tegen de agenten.

Uiteindelijk hield de rechter rekening met de argumenten van de verdediging en werd Sagan – nog steeds een van de best betaalde renners van het peloton – een boete opgelegd van 5.000 euro, plus 100 euro gerechtskosten en een schadevergoeding van 1.500 euro aan de burgerlijke partij.