Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Verrast UAE Emirates in de Ronde van Vlaanderen?

Het zou wat zijn als de 105e Ronde van Vlaanderen niet naar een van ‘de oppermachtige drie’ gaat, maar naar een van de underdogs in het peloton. UAE Emirates heeft met Matteo Trentin en Alexander Kristoff twee kopmannen om uit te spelen zondag. Trentin liet zich tijdens het Vlaamse voorjaar al enkele malen opmerken met resultaten en een actieve koershouding. Smaakt dit naar meer?

Na de tweestrijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel vorig jaar en het wederom dominante Deceuninck –Quick-Step dit voorjaar zal vooral naar hen gekeken worden op 4 april. Terwijl zij met alle aandacht gaan lopen, mogen we niet vergeten dat de andere ploegen ook heel wat koerstalent in hun rangen hebben. Kijk bijvoorbeeld naar Team UAE Emirates, meer specifiek naar Matteo Trentin. De Europese kampioen van drie jaar geleden reed dit jaar naar een achtste plaats in de Omloop, werd twaalfde in Milaan-San Remo en finishte onlangs als derde in Gent-Wevelgem. Vandaag gaat de Italiaan ook van start in Dwars door Vlaanderen, een laatste test voor de iconische Ronde van Vlaanderen.

Een Noors tweeluik?

Komend weekend is Alexander Kristoff toe aan zijn tiende Ronde van Vlaanderen, ervaring zat dus. Ook van winnen in de Ronde weet hij wel het een en ander na zijn zege in 2015. Kristoff is zo iemand die altijd wel goed is wanneer het erop aankomt. Hij finishte in al zijn negen deelnames aan de ‘Vlaanderens Mooiste’ in de top 20, waarvan de jongste twee edities tweemaal als derde. Een topvoorjaar heeft de Noor er echter niet opzitten. Hier in Vlaanderen was een 28ste stek in Gent-Wevelgem zijn beste resultaat. Vandaag kan hij nog een laatste keer koersritme opdoen voor hij aan de Ronde van Vlaanderen begint. Samen met Trentin zijn zij de uitgelezen kopmannen van UAE voor zondag.

Bekijk hier nog eens de editie van 2015, waar trouwens heel wat meer gebeurde dan enkel koersen: