Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Video: hoe overleef je een col?

Voormalig Brits wielrenner Daniel Lloyd en zijn maats van Global Cycling Network strooien weer met tips. Ditmaal leggen ze uit hoe je het best een klim overleeft. Bekijk hier het filmpje.

Met cyclo’s en bergvakanties in aantocht, zoeken heel wat wielerliefhebbers naar het goede klimritme. Om op te frissen hoe je je klimtroeven het best benut, geven Daniel Lloyd en co logische tips over klimmen met verstand.

Tip één: begin vooraan in een groep aan de beklimming en laat je geleidelijk aan uitzakken, zodat je energie spaart ten opzichte van anderen. Het spreekt voor zich, maar wie zich minder goed voelt, laat zich sneller ontmoedigen en begint een klim dikwijls aan de staart van een groep.

Zo belanden we bij een andere tip: houd de moed erin en panikeer niet. Blaas je verder niet op en laat je niet meeslepen door een aanval van een sterkere renner. Zoek met andere woorden je eigen tempo en blijf vast op je zadel zitten.

Deel ten slotte in gedachten de klim op en houd een soepele cadans aan. Laat je dus niet verleiden tot een zwaar stoempverzet.