Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

VIDEO: Van Aert, Terpstra en Ten Dam schitteren in aftermovie Dirty Kanzelled

Op 30 mei kon de bekende gravelrace Dirty Kanza niet doorgaan, maar daar hadden Laurens ten Dam en enkele anderen wel een oplossing voor: Dirty Kanzelled. Het relaas van Wout van Aert, Niki Terpstra en andere enthousiastelingen die 320 km fietsen, kan je bekijken in de impressionante aftermovie.

Over heel de wereld beantwoordden zowel profrenners als gewone fietsers Ten Dams oproep om op 30 mei om 6 uur ’s ochtends te starten voor een rit van 100 of 200 mijl (160 of 320 km) met zoveel mogelijk onverharde stroken. Laurens ten Dam gaf het goede voorbeeld door met een gedreven Niki Terpstra en met de Europese kampioen strandrace Ivar Slik op pad te gaan, maar in België trokken bv. Wout van Aert, Daan Soete en Maarten Wijnants – die laatste slaagde erin om drie keer lek te rijden – eropuit. We zien ook beelden uit Girona en Amerika, waar Peter Stetina en Levi Leipheimer zich aan de lange afstand waagden.

In een mooi gemonteerd filmpje zien we deze en veel andere deelnemers aan dit aparte event aan het werk. Zo zien we de profrenners nog bij volle zon thuiskomen, terwijl anderen pas rond middernacht hun eindmeet bereikten. Het mooiste aan deze hele onderneming is nog hoe iedereen zijn eigen streek herontdekte – iets wat heel wat fietsers hebben ervaren tijdens de lockdown. Heb je 24 minuten van je tijd over, zet je even op je gemakje neer en geniet van de Dirty Kanzelled aftermovie.