Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vier onze Belgische wielerdames tijdens interactieve fandag

Op zaterdag 29 oktober vindt in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx de Women's Cycling Fan Day plaats. Zak af naar Gent en zet onder anderen Jolien D'Hoore, Ann-Sophie Duyck en Elke Vanhoof in de bloemetjes, rij mee op de piste en vergaap je aan gewaagde BMX-stunts.

Tijdens de afgelopen Olympische Spelen presteerden onze Belgische wielrensters erg knap. Jolien D’Hoore reed er op de piste naar de bronzen medaille in het omnium en Elke Vanhoof pakte de zesde plek in het BMX’en. Om die mooie prestaties te vieren, krijgen ze een heuse fandag.

Meet & Greet

Op het programma staat een Meet & Greet met D’Hoore, Vanhoof, Lotte Kopecky, Perrine Devahive, Ann-Sophie Duyck en Anisha Vekemans. Daarna kun je demonstraties bijwonen waar ze hun beste tips en tricks tonen op de piste en offroad.

Pisteclinic met D’Hoore

Wil je zelf eens proeven van het pistewielrennen? Schrijf je dan snel in want slechts zestig deelnemers kunnen toertjes draaien in het zog van D’Hoore.
Zo kun je op korte tijd heel wat leren van een van de beste rensters ter wereld.

Tweedehandsbeurs

Als je na de fandag de smaak helemaal te pakken hebt, kun je terecht bij een aantal clubs. Zij zullen aanwezig zijn om beginnende rensters de weg te wijzen tijdens hun eerste stapjes in de koers. Verder kun je er al onmiddellijk een tweedehandsfiets op de kop tikken om met het gepaste materiaal naar huis te gaan.

De Women’s Cycling Fan Day gaat uit van Belgian Cycling en Wielerbond Vlaanderen. Beide organisaties willen hiermee het dameswielrennen een zetje geven om in de toekomst nog heel wat knappe prestaties neer te zetten. Net daarom ligt de focus er op jonge vrouwen tussen twaalf en achttien jaar oud.

Ben je geïnteresseerd in wielrennen en wil je eens proeven van verschillende disciplines? Zak dan op zaterdag 29 oktober af naar het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent en laat je helemaal gaan van 14-18 uur.