Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Waarom Pidcocks seizoen nog maar pas begonnen is

Met de gedoodverfde favoriet Wout van Aert en een niet te onderschatten Matteo Trentin naar de meet gaan in de Brabantse Pijl en ze er toch netjes opleggen in de sprint. Tom Pidcock (21) reed al een goed voorjaar, maar het seizoen begint nu pas echt voor de Britse alleskunner.

In de voorlaatste en laatste lokale ronde in en rond Overijse tijdens de Brabantse Pijl hing Pidcock meerdere malen aan de rekker, het merendeel van de kenners thuis dacht zelfs dat hij het wel kon schudden. En wie was er dan toch opeens weer weg met Van Aert en Trentin? De tweede keer dat Tom de koers openbrak, was de goede keer. Het speelde ongetwijfeld ook door zijn hoofd dat Wout normaliter sneller is in de sprint. Uitgaande van zijn eigen kunnen volgde hij onze landgenoot gezwind in de sprint en ging hij er zelfs vrij snel overheen. Wat de neoprof van Ineos Grenadiers hier klaarspeelt, mag gerust spectaculair genoemd worden. Hij is trouwens nog maar 21, voor wie het mocht vergeten zijn.

De Ardense klassiekers

En toch komt Pidcock nu pas echt op terrein dat hem op het lijf geschreven is. Tijdens het Vlaamse voorjaar kwam de jonge Brit ook al enkele keren piepen, maar moest hij supertalenten in het klassieke werk voor laten gaan. Ach, met een derde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne en vijfde in de Strade Bianche kan je natuurlijk niet ontevreden zijn. Nu de heuvelklassiekers in aantocht zijn, zal het alleen maar beter gaan voor Pidcock. Het lichtgewicht zal te zien zijn in de Amstel Gold Race zondag aanstaande en de Waalse Pijl een week nadien. Reken hem voor beide wedstrijden dus maar zeker tot de favorieten, al zal hij opnieuw moeten opboksen tegen de absolute wereldtop. Later dit jaar rijdt hij ook de Vuelta. Van deze jonge knaap hebben we het laatste nog lang niet gezien.