Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wahoo Kickr Climb: realistisch klimmen in je living (VIDEO)

Indoorfietstraining wordt steeds echter. Wahoo doet daar nog een schepje bovenop met de lancering van de Kickr Climb. Nu helt je fiets echt over wanneer je virtuele bergen beklimt.

Wahoo Fitness onthult op Eurobike de nieuwe Kickr Climb, een innovatieve unit die fysiek de hellingshoek van je fiets verandert tijdens virtuele trainingen. In combinatie met de nieuwe Kickr Smart Trainers krijgen renners nog meer mogelijkheden krijgen om hun indoortraining te verbeteren.

“De wereld waar we in rijden is niet plat, daarom geloven wij dat de indoortrainingservaring dat ook niet zou moeten zijn,” zegt Wahoo Fitness CEO Chip Hawkins. “En omdat we proberen Wahoo aan kop te houden in de markt van de smart trainers, zijn we enorm trots om indoorklimtrainingen realistischer te maken en virtuele ritten nog plezieriger en effectiever,” vervolgt Hawkins.

LEER BETER KLIMMEN

Wanneer de revolutionaire Kickr Climb gekoppeld wordt aan de nieuwe Kickr of kleine broer Kickr Snap, reageert hij direct op de data van het virtuele parcours. Door de voorvork op en neer te bewegen, bootst hij echte beklimmingen na. Zo kunnen rijders een klim ervaren van maximaal 20% en een afdaling van maximaal 10%. De verandering van de hellingshoeken tijdens de training zorgt voor een nog realistischere ervaring. Tegelijkertijd worden de klimspieren geactiveerd en de traptechniek verbeterd, zodat je de perfecte klimtechniek beter kunt oefenen zonder echte hellingen te moeten bedwingen.

HANDMATIGE BEDIENING

Naast de data die uit programma’s zoals Zwift en TrainerRoad komen, reageert de Kickr Climb ook op routes die op de Wahoo Elemnt en Elemnt Bolt gps-fietscomputers staan. Daarnaast is het mogelijk om de Kickr Climb handmatig te bedienen met een afstandsbediening op het stuur. Een simpele druk op de knop is dan genoeg om de hellingshoek aan te passen. Zorg er wel voor dat je je stuur stevig vastgrijpt als je plots een helling van 20% verkiest.

VEEL MONTAGEMOGELIJKHEDEN

De laatste versies van de Kickr en de Kickr Snap Smart Trainers zijn met de nieuwe klimunit in gedachte ontwikkeld om de op- en neergaande bewegingen van de voorvork aan te kunnen. Hierdoor ontstaat een compleet nieuw indoortrainingssysteem, dat we enkel bij de Tacx Magnum al zagen in een deels gelijkaardig systeem. Het weggevoel dat gecreëerd wordt door het vliegwielsysteem van de Kickr én de hellingshoek die constant verandert, zouden zorgen voor een unieke indoortrainingservaring. Benieuwd of ook andere merken deze trend volgen om klimtrainingen in je living te verbeteren. De Kickr Climb heeft ondersteuning voor een breed scala aan moderne naven, waaronder quick-release, 12×100, 15×100 en 15×110 steekasnaven.

AANVULLING OP SMART TRAINERS

De Kickr Climb krijgt de term ‘indoortraining hellingshoeksimulator’ opgekleefd en zal vanaf het najaar beschikbaar zijn bij een selecte groep verkooppunten. Een Wahoo Kickr Climb heb je dan voor 499 euro, en is een aanvulling op de bestaande Smart Trainers van Wahoo.