Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wat je moet zien/doen op Bike Motion!

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 oktober vindt de fietsbeurs Bike Motion in Utrecht opnieuw plaats. Dat gaat niet alleen gepaard met mooie standen van bekende merken, maar ook met leuke zijevenementen. Hier de aanraders!

Bike Motion opent vrijdag 17 oktober al om 10u de deuren, maar fietsende vrouwen zijn dit jaar extra welkom tijdens de Ladies Night op vrijdagavond. Tijdens deze avond is er een apart programma speciaal voor vrouwen. Tijdens de Ladies Night betaal je als fietsvrouw aan de kassa slechts 5 euro voor je kaartje. In het Wielercafé op het hoofdpodium interviewt Eurosport-wielercommentator José Been onder andere Marianne Vos en andere profwielrensters.

In het Fiets Theater wordt dieper ingegaan op de praktische kant van het fietsen voor vrouwen. Columniste en schrijfster Nynke de Jong (Vrouw en fiets) vertelt over haar fietservaringen en geeft handige tips voor op de fiets.

MTB-SPEKTAKEL

City Mountainbike is een serie van vijf UCI-evenementen, waarbij mountainbikers op een parcours dwars door de stad racen. De finale van City Mountainbike is dit jaar in Utrecht tijdens de beurs met een uitdagend parcours door hal 12 van de Jaarbeurs. Als de profs niet tegen elkaar strijden, kun je zelf op hetzelfde parcours de nieuwste modellen mountainbikes met Shimano XTR-Di2 testen. Je kunt de nieuwe Shimano groep testen op mountainbikes van de merken: Carrera, Giant, KTM, Merida, Rose, Sensa en Van Nicholas.

Ben jij BMX-fan? Dit jaar ligt er binnen een baan voor je klaar, inclusief instructeurs om je techniek bij te schaven. Naast de Pumptrack vertoont negenvoudig wereldkampioen Kenny Belaey bovendien zijn spectaculaire kunsten!

Op het hoofdpodium is tijdens het hele weekend van alles te zien en te beleven. Op het programma staan onder interviews met bekende profwielrenners, quizzen waar je leuke prijzen kunt winnen en de veiling van de Tour de France fiets van Laurens ten Dam.
Heel bijzonder: op vrijdag 17 oktober om 14u lanceren Tour de France Utrecht en een aantal ambassadeurs van het vrouwenwielrennen, waaronder Marianne Vos, een nieuw programma.

VERBETER JE FIETSERVARING

In het Fiets Theater kun je meer leren over hoe je je eigen prestaties kunt verbeteren. Experts op het gebied van training, materiaal en onderhoud vertellen je in korte workshops alles wat je moet weten. En zit jij wel goed op je fiets? Kom naar het Bikefitters Lab om het zeker te weten. Verschillende bikefitters laten hier zien dat een goede fietspositie ook meer fietsplezier betekent. Met een goede fietspositie voorkom je blessures en kun je het maximale uit jezelf halen.

Als fanatieke fietser ben jij natuurlijk altijd op zoek naar manieren om je prestaties te verbeteren. In de Prestatiestraat zijn bedrijven verzameld die gericht zijn op het testen van je prestaties, beter trainen en herstellen. Bij Wattbike kun je bijvoorbeeld in een test van 15 minuten je traptechniek laten analyseren. Bij O-Sommet en Adrie van Diemen (webtrainer.nl) kun je terecht met vragen over testen en training. Andere deelnemers aan de Prestatiestraat zijn: Praxtour (Virtual Indoor training), Compex (elektrostimulatie), Trainjelongen.nl (alles over ademhaling).

Bike MOTION Benelux heeft ook dit jaar weer een mooie werkplaats. Bij Men at Work zijn een aantal vakmannen verzameld die hun handen maar wat graag vies maken om hun ambacht live te laten zien. Hier kun je van dichtbij verschillende disciplines van het custom bouwen van frames en andere onderdelen zien.
Wie droomt van een custom fiets moet zeker naar het Framebouwers Plein. Hier laten vier Nederlandse framebouwers zien hoe zij jouw droom waar kunnen maken. De vier framebouwers DMP Bikes, St. Joris Cycles, Blacksmith en Duell werken allemaal op hun eigen manier. Eén ding hebben ze gemeen: hun liefde voor het ambacht.

In het Wielercafé van blueOn vind je een waaier aan mooie wielerboeken. Verschillende schrijvers komen langs op de stand voor meet & greets en signeersessies.

WIN EEN FIETS!

Daarnaast worden er op de stands van de exposanten ook allerlei leuke interviews en signeersessies met bekende profs georganiseerd (zie programma op site van Bike Motion) en zijn er bijzondere fietsen te zien. Maar er zijn ook prijzen te winnen op verschillende standen. Zo geeft Canyon een fiets weg (zie link hieronder) en kun je tijdens de #orangeselfiets-actie van Isaac een wielershirt of kaarten voor de ploegpresentatie winnen. Dagelijks maakt Isaac een dagwinnaar bekend die de meest originele selfie heeft gemaakt samen met de nog te onthullen Roompot Orange Cycling Element SL teamfiets. De dagprijs? Het felbegeerde Orange Cycling wielershirt. Daarnaast maken de dagwinnaars kans op de 2 VIP kaarten voor de teampresentatie van het Roompot / Orange Cycling Team.

En vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan de cycling.be-stand in Hal 9 (stand D022). Wie ter plaatse een nieuw abonnement afsluit of een nummer koopt, kan op een extra attentie rekenen.