Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Weergoden zijn 4100 deelnemers gunstig gezind (FOTOSPECIAL)

Zaterdag stond in Aalst de 8ste editie van de Peter Van Petegem Classic op het programma. De organisatie kan opnieuw een geslaagd evenement voorleggen. De weergoden waren de deelnemers gunstig gezind, ondanks eerdere voorspellingen.

Zo’n 4100 deelnemers tekenden zaterdag present in Oost-Vlaanderen. Er stonden weer vier afstanden op het programma. De populairste was de 168 km, met 1832 hoogtemeters. Daarnaast kon men kiezen voor 87 km, 115 km of 141 km. Het parcours gidste de deelnemers over het heuvelachtige landschap van de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen. De Peter Van Petegem Classic liet de liefhebbers proeven van het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen. Zo kregen ze onder meer de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen voor de kiezen.

De weersvoorspellingen voorzagen een regenachtige dag, maar de weergoden waren de wielertoeristen gunstig gezind en hielden het evenement droog. Dat leverde geen problemen op voor de meest dorstigen onder de deelnemers. Iedereen kreeg van de sponsor immers een gratis Ename Pater mee naar huis. Niet iedereen wachtte echter tot thuis om het flesje te kraken.

De DVV Cycling Tour laat nu de Vlaamse Ardennen en bijhorende kasseien achter zich en trekt net als de profs richting de Ardense hellingen. Zo zijn er in mei de Fléche de Wallonie (07/05), Tilff-Bastogne-Tilff (15/05), de La Chouffe Classic (21/05) en de Tour de Namur Cyclo (28/05). Mis ze niet!