Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wereldkampioen rijdt met nieuw Ritchey-zadelsysteem

Nino Schurter werd het voorbije weekend wereldkampioen crosscountry in Pietermaritzburg. Hij deed dat met het nieuwe Ritchey Vector Evo zadelsysteem, dat enkele interessante eigenschappen heeft.

Schurter gebruikte het nieuwe Vector Evo zadelsysteem met een WCS Carbon Link zadelpen. Zijn Scott Scale 27,5″ frame kreeg verder nog een stuur, stuurpen, handvatten, pedalen en headset van Ritchey.

De Vector Evo zadels van Ritchey hebben één carbon rail die past op een speciale klem (die past op verschillende Ritchey-zadelpennen). De ene rail werkt als een schokdemper en voert schokken en trillingen af via de rail naar de Vector Wing, de vleugel achteraan/onderaan het zadel waar de carbon rail in uitmondt. Het systeem laat ook in gecontroleerde mate wat laterale buiging toe, die meegaat met je pedaalslag en zo vermoeidheid tegengaat. Ondanks die toevoeging van comfort is het systeem sterk en treedt er geen doorbuiging op naarmate het zadel ouder wordt.

De Streem– en Contrail-zadels zijn beschikbaar in een Vector Evo-versie. Het eerste is smaller en lichter, het tweede iets zwaarder, breder en meer gericht op comfort.