Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wie doet het met wie?

Met welke fietsen rijden de grote jongens dit seizoen rond? Bekijk het materiaal van alle ProTeams in de fotospecial en de fietsen van Omega Pharma-Lotto, Quick Step en Vacansoleil op Cycling.be TV!


Quick Step rijdt voor het tweede jaar op rij op de fietsen van Eddy Merckx Cycles. (foto tim van wichelen)
Vier ProTeams kozen in het tussenseizoen voor een nieuw fietsenmerk. Ridley werd door het Katusha Team ingeruild voor Focus, maar het bedrijf uit Tessenderlo vond met het Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team al meteen een nieuwe ploeg nadat het contract tussen de Nederlanders en Batavus werd opgezegd.

HTC-Highroad verving Scott door Specialized en het Team Garmin-Cervélo kiest uiteraard voor Cervélo, terwijl de jongens van Garmin-Transitions vorig seizoen nog met Felt reden. Het nieuwe Leopard Team gaat aan de slag met Trek.

Specialized is de grootste leverancier in het ProTeam-peloton. Het merk wordt gebruikt door drie van de achttien ploegen. Trek en Pinarello hebben beide twee teams en Kuota, BMC, Orbea, Focus, Wilier, Cannondale, Canyon, Eddy Merckx Cycles, Giant, Cervélo en Ridley moeten het met één ploeg doen.

Acht ploegen kozen voor hun onderdelen voor Sram. Shimano en Campagnolo leveren elk bij vijf teams.