Wielernieuws

De Specialized-band waarmee Remco de Vuelta won

Teams gaan op zoek naar elke watt en daarbij spelen banden een cruciale rol. Specialized liet zijn gesponsorde renners al testen met de nieuwe S-Works Turbo-band, met name de RapidAir en de 2BR, en dat leverde meteen een hoop successen op. Ook wij konden al op pad met de nieuwe Turbo.

Lees meer

Retro: exotische WK’s

Na Geelong 2010 vindt het WK wielrennen dit jaar voor de tweede keer plaats in het verre Australië. Het is uitzonderlijk dat de renners zo’n lange verplaatsing moeten maken om voor de regenboogtrui te kunnen strijden, maar zeker geen unicum. In het verleden zijn er immers nog een aantal exotische WK-locaties de revue gepasseerd.

Lees meer

Tobias Foss werd wereldkampioen in een geleend tijdritpak

Tobias Foss, de nieuwe wereldkampioen tegen de klok, was in het Australische Wollongong over een afstand van 34 kilometer verrassend drie seconden sneller dan Zwitser Stefan Küng en negen seconden sneller dan Remco Evenepoel. Wat nog verrassender was? Hij werd wereldkampioen in een twee jaar oud geleend tijdritpak.

Lees meer

Aangename kennismaking: Alec Segaert en Febe Jooris

Stellen dat de toekomst van het Belgische wielrennen er rooskleurig uitziet, is stilaan een understatement. Na de bronzen plak van Remco Evenepoel schonken Alec Segaert (U23-mannen) en Febe Jooris (juniorenvrouwen) ons land twee extra tijdritmedailles in Wollongong. Wie zijn deze nieuwe sterren aan het Belgische wielerfirmament? Een korte introductie.

Lees meer

Van der Poel rijdt WK met nieuwe Shimano-schoenen

Mathieu van der Poel zal aan de start van het WK in Wollongong staan met de nieuwe RC 903 S-PHYRE van Shimano. Na wetenschappelijke tests en goedkeuring van Romain Bardet en Lorena Wiebes stelt Shimano zijn nieuwste pronkstuk voor. De RC903 en de RC903W, de vrouwelijke variant, combineren met comfort en geoptimaliseerde krachtoverdracht het beste van twee werelden.

Lees meer

Slipstream: Op pad met De Pannenkoeken

Nadat Jordi Meeus zaterdag de Primus Classic in Haacht had gewonnen, kreeg hij niet alleen welgemeende felicitaties van zijn ploegmaats bij BORA – hansgrohe, maar ook van Ward Vanhoof (Sport Vlaanderen – Baloise) en Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck). Geen toeval, want alle drie maken ze deel uit van het Kempense trainingsgroepje ‘De Pannenkoeken’. Wij gingen samen met hen op pad in het kader van onze rubriek ‘Slipstream’. “Veel gewonnen of niet: bij ons is iedereen gelijk!”

Lees meer

Muc-Off optimaliseert wereldrecordketting

Na de ondersteuning van Dan Bigham in het breken van het werelduurrecord gaat Muc-Off nu ook aan de slag voor Filippo Ganna. De ketting zal het geavanceerde Ultrasonic Chain Optimisation proces ondergaan om zo tot 15% van het wattage dat

Lees meer

Exact Cross Kruibeke opent morgen CX-seizoen

Terwijl aan de andere kant van de wereld de wegrenners nog de wereldtitel betwisten, gaat in België het veldritseizoen van start met de Exact Cross Kruibeke. WVA en MVDP zullen er nog niet bij zijn, maar met Eli Iserbyt, Lars

Lees meer