Wielernieuws

Stevens blijft Crelan-Fristads en 777 trouw tot 2025

Het Duitse fietsenbedrijf Stevens verlengt zijn samenwerking met de Belgische veldritploegen Crelan-Fristads en 777. Bij die eerste komen dit seizoen onder meer Sanne Cant, Laurens Sweeck, Joran Wyseure en Emiel Verstrynge in actie, bij die laatste zijn dat bijvoorbeeld Annemarie Worst en Anna Kay.

Lees meer

Canada en Franse Alpen zijn nieuwe WK-locaties

Het wereldkampioenschap in Wollongong mag dan wel volop aan de gang zijn, toch vergaderde de UCI in Australië al over de toekenningen van de volgende edities. Met opeenvolgend Glasgow, Zurich en als eerste Afrikaanse land ooit, Rwanda waren de locaties van de komende 3 WK’s al bekend. Hier een overzicht van wat er in Australië is besloten.

Lees meer

Julian Alaphilippe: ‘Alles gedaan om de regenboogtrui te eren’

Hij gelooft niet in de vloek van de regenboogtrui, maar veel plezier heeft Julian Alaphilippe dit jaar nog niet beleefd aan zijn tweede wereldtitel. Gelukkig is er dat lichtpuntje aan de horizon: het WK in Wollongong. Geen twee zonder drie? “Het zou veel goedmaken, maar de voornaamste prioriteit is momenteel optimaal genieten van mijn laatste dagen in die prachtige trui.”

Lees meer

Girmay wereldkampioen op deze gepersonaliseerde fiets?

Als Girmay zondag als eerste over de meet rijdt, zal hij dat doen met zijn gepersionaliseerde Cube Litening. Ook de Cannondale-fiets van zijn landgenoot Merhawi Kudus krijgt een gehele make-over: beide fietsen zullen zondag de Mount Pleasant oprijden in de kleuren van Eritrea.

Lees meer

Kettingproblemen blokkeren medailledroom Nederland

Een terugkomend probleem in dit wereldkampioenschap in Wollongong: kettingproblemen. Zo ook bij de Nederlandse mixed relay-ploeg. Zowel Bauke Mollema als Annemiek van Vleuten moesten hun tijdrit al snel staken. Met Markus-Van Dijk-Van Vleuten en Van der Poel-Mollema-Hoole had Oranje nochtans een zestal om te strijden voor het hoogste schavotje.

Lees meer

WK-Preview: eindelijk goud voor Wout (of een andere Belg)?

Nu het werk tegen de klok achter de rug is in Wollongong, is het tijd om de focus te verleggen naar de wegritten. Het uitdagende WK-parcours belooft alvast een spannend wedstrijdverloop en spectaculaire televisiebeelden. Pakt Julian Alaphilippe een derde wereldtitel op rij? Of steekt Wout van Aert daar een stokje voor? Hoe zit het met Mathieu van der Poel? En wie verovert de regenboogtrui bij de vrouwen?

Lees meer