Wielernieuws

De kanshebbers in Le Samyn

Kort na het Vlaamse openingsweekend is het traditioneel de beurt aan de Grand Prix Le Samyn om het Waalse wegseizoen opgang te trekken. De semiklassieker biedt vooral mogelijkheden voor renners van de tweede rij die zich kunnen meten met enkele

Lees meer

Wat we onthouden van het openingsweekend

Het is weer koers! Het startschot van het wielervoorjaar is officieel gegeven in de Omloop Het Nieuwsblad, met daags nadien Kuurne-Brussel-Kuurne. We zagen Davide Ballerini en Mads Pedersen triomferen, maar wat hebben we nog geleerd na de eerste twee wielerwedstrijden?

Lees meer

Weet u nog: Omloop Het Nieuwsblad 2012

De Omloop Het Nieuwsblad heeft in 2012 alle ingrediënten om er een beklijvende koers van te maken. Titelverdediger Sebastian Langeveld moet na een valpartij de strijdbijl begraven. Vooraan scheurt een groepje met grote namen zich af van het peloton.

Lees meer

Campenaerts tijdens verkenning koning van de Muur

Naar gewoonte verkennen de ploegen enkele dagen voordien het traject van de Omloop Het Nieuwsblad. Vooral de beklimmingen spelen daarin een cruciale rol. Victor Campenaerts ontbond zijn duivels op de Muur en zette de snelste dagtijd neer. Daarmee zet hij zijn ambities voor de klassiekers kracht bij.

Lees meer

Wie was de koning van de voorbereiding?

We staan allemaal te popelen om de renners aan het werk te zien in de voorjaarskoersen. Na de gebruikelijke voorbereidingswedstrijden kunnen we al een eerste lijstje opmaken van renners die zich in de kijker reden. Met dit artikel ben je helemaal mee: wie bevestigde, wie verraste en wie waren de strafste neoprofs?

Lees meer

Recon: Omloop Het Nieuwsblad

Acht keer de Omloop Het Nieuwsblad, tien keer de Ronde van Vlaanderen, man van de streek, twaalf profseizoenen op de teller. Een betere gids dan Bert De Backer (36) voor onze vuurdoop op het parcours van de eerste Vlaamse voorjaarsklassieker konden we ons niet wensen. Met de wegkapitein van B&B Hotels p/b KTM vatten we onze nieuwe reeks ‘Recon’ aan, waarbij we telkens cruciale passages van een grote koers verkennen.

Lees meer

Vleugje WK-parcours in Baloise Belgium Tour

Na een jaar afwezigheid pakt de Baloise Belgium Tour (9-13 juni) uit met een vijfdaags rittenschema dat elke wielerfan kan bekoren. Op dag twee krijgen de renners een tijdrit voorgeschoteld waarin een stukje van het WK-parcours is opgenomen.

Lees meer