Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wielershirt eert ‘Il Leone delle Fiandre’

Het koersblad Cycling en het Antwerpse fietskledingmerk Bodhi slaan de handen in elkaar en lanceren ‘Tricot’, een reeks hommageshirts gebaseerd op iconische wielerkampioenen of -momenten. De eerste boreling is een wielershirt dat de hattrick van de Italiaan Fiorenzo Magni in de Ronde herdenkt.

70 jaar geleden: Magni’s hattrick

Exact zeventig jaar geleden won de Italiaan Fiorenzo Magni (1920-2012) voor de derde keer op een rij de Ronde van Vlaanderen. Tot groot verdriet van Ronde-stichter en -organisator Karel Van Wijnendaele die een zege van een flandrien verkoos boven de hattrick van de Italiaanse kampioen. Het zou Magni worst wezen. De Italiaan werd bedacht met de bijnaam ‘Il Leone delle Fiandre’, de Leeuw van Vlaanderen. ’Tricot’ presenteert een eerbetoon aan Magni door een tricolore in het leven te roepen, geïnspireerd door Magni’s drieluik op Vlaamse wegen. 

Gelimiteerde oplage: pre-order nu!

Magni werd drie keer Italiaans kampioen, de eerste keer in 1951, het jaar waarin hij ook de Ronde van Vlaanderen won. Vandaar de tricolore in het design. De visual op de achterzijde verwijst naar zijn bijnaam ‘De Leeuw van Vlaanderen’. Dit wielershirt is verkrijgbaar van maat XS tot 6XL in twee versies (dames- of herenversie) in de toegankelijke ‘trendy fit’ en kan nog tot en met 15 april besteld worden via de webshop van Cycling. De link naar de maattabel van Bodhi vind je op onze webshop.

Bestel het shirt hier!

Magni: “Trots op zo’n bijnaam”

Fiorenzo Magni heeft zich altijd een halve Belg gevoeld en was dan ook bijzonder opgezet met een bijnaam als ‘Il Leone delle Fiandre’, een bijnaam die ‘m was toegekend door een Italiaanse journalist na Magni’s derde zege in de Ronde in 1951. Het loont de moeite om de historische beelden van Magni’s overwinning(en) in de Ronde van Vlaanderen te herbekijken. De context is die van een wielersport uit een gouden tijdperk met tal van grote kampioenen zoals Rik Van Steenbergen en Briek Schotte. Bekijk hier de videofragmenten:

Tricot = Cycling X Bodhi

Bodhi ‘verafgoodt’ het fietsen, lezen we in hun slogan – worship cycling. Het Belgische kledijmerk, gevestigd in Antwerpen, is al enkele jaren actief op de markt en focust met zijn wielerkledij op comfort, design en oog voor detail en elegantie. Samen met Bodhi lanceert Cycling een reeks opgefriste iconische wielershirts, met de nodige aandacht voor de esthetiek en zonder daarbij de historische identiteit van het shirt in kwestie te ontkennen. Het tricolore Magni-jersey is het eerste uit een reeksje ‘tricots’. Ontdek hier Bodhi.

Bestel het shirt hier!