Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Win 1 paar Herzog PRO-compressiekousen en herstel net zo goed als Toon Aerts!

Compressiekousen hebben intussen een trouwe schare volgers gekregen. Ook profrenners gebruiken ze, onder andere voor het herstel. Zo gebruiken Telenet Fidea, Sunweb én CCC - LIV de kousen van het Nederlandse Herzog. En wij mogen drie paar weggeven!

De PRO-compressiekous heeft een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie. In combinatie met de relatief hoge druk wordt de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart geoptimaliseerd. De renners van Telenet Fidea, Sunweb (Tom Dumoulin, Lucinda Brand, …) én CCC – LIV (Marianne Vos, …) gebruiken de kousen om de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller af te voeren, waardoor het herstel wordt bevorderd. Herzog was als ‘recovery partner’ van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie natuurlijk ook trots op de successen van Mathieu van der Poel, Lucinda Brand, Marianne Vos en Fleur Nagengast op het WK veldrijden in Bogense.
 
PREVENTIEF EN HELEND

Bij kuitklachten zoals verrekkingen en krampen werken de kousen preventief en helend. Zo is er bij bijvoorbeeld cyclocrossen meer sprake van schokbelasting dan bij het wegwielrennen. Als je de compressiekousen draagt, ontstaat er minder spiercelschade, meldt Herzog. Dat is uiteraard enkel in trainingen mogelijk, want in wedstrijden zijn ze nog altijd niet toegestaan.
 
MINDER LITTEKENWEEFSEL IN SPIER

Bij verkrampingen (microscheurtjes in de kuit) ten gevolge van zware inspanning en/of schokbelasting worden de wondranden als een hechtpleister goed bijeengehouden. Hierdoor ontstaat minder littekenweefsel en wordt de kans op herhaling kleiner.
 
WIN!

Cycling.be mag 3 x 1 paar Herzog PRO Compressiekousen ter waarde van 51,35 euro weggeven! Laat onder het Facebook-bericht (zie link hieronder) weten wat jouw sportief doel is voor 2019 (deelnemen voor 20 februari) en maak kans!