Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Win 2x BBB Icarus-helm van Démare en co!

Altijd al willen rondrijden als klimmer Thibaut Pinot of sprinter Arnaud Démare? Met de Icarus van BBB kan dat! Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, maar ook dit jaar is BBB Cycling trotse sponsor van de Franse ploeg. Met de Tour de France nemen we even de helmen van Team FDJ onder de loop.

VENTILATIE IS KEY

De zomermaanden in Frankrijk kunnen aardig heet worden. Denk je maar eens in: met de druk van de natie op je schouders ben je een beklimming met een gemiddeld stijgingspercentage van 9% aan het tackelen. Het laatste wat je tijdens deze inspanning wilt, is een warm hoofd. Daarom beschikt de BBB Icarus over 29 luchtgaten die je voorzien van goede luchtcirculatie en daarmee een cool hoofd.

HOE ZIT HET MET DE VEILIGHEID

De Icarus beschikt over een flink aantal luchtgaten, daardoor kan het waarborgen van de veiligheid nog weleens een probleem opleveren, maar niet voor de helm experts van BBB. Dankzij het compacte ontwerp en de PC versterkte webstructuur hoeft de gebruiker aan niks anders te denken dan aan de weg en het verkeer om hem heen. Het geheel is ook nog eens licht in gewicht en beschikt over een uitmuntende pasvorm.

ANDERE FDJ-TOPPERS

De Icarus is niet de enige helm die BBB beschikbaar stelt voor FDJ. Zo valt de keuze van Arnaud Démare op de Tithon, zoals we konden zien tijdens zijn zege in de veelbesproken vierde etappe van de Tour. Aerodynamica is hierbij doorslaggevend. Het gladde oppervlak snijdt door de wind, terwijl twee grote luchtgaten aan de voorkant koele lucht over het hoofd geleiden. Op die manier hou je altijd een cool hoofd als je moet sprinten voor de winst.

Voor de klimmers Reichenbach en Pinot heeft BBB Cycling de Falcon ontworpen. Deze helm gaat al een geruime tijd mee en kan inmiddels als een icoon binnen de wielersport worden beschouwd. Tests tonen aan dat de Falcon de beste ventilatie op lage snelheden biedt, daarom is hij uitermate geschikt voor wanneer het asfalt omhoog besluit te gaan. De 23 luchtgaten houden je hoofd koel en de spiderweb-constructie zorgt ervoor dat je hoofd beschermt wordt bij een valpartij.

Voor de exacte specificaties van de helmen verwijzen wij je graag door naar de website van BBB Cycling.