Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Winstrapport van Kittel in Giro: 100 % (VIDEO)

Alle Giro-ritten waaraan hij deelnam, won hij. En met twee sprintzeges én de roze trui om de schouders is ook deze editie al grotendeels geslaagd voor Marcel Kittel. Toch is de Duitse sprintbom van Etixx - Quick-Step nog lang niet van plan zich terug te trekken.

Tijdens de rustdag vertelt Kittel over zijn roze droom in een video van Etixx – Quick-Step. “Ik ben heel trots dat ik de roze trui in mijn bezit heb. Na drie wedstrijddagen in de Giro kunnen we zeggen dat onze missie om de leiderstrui te veroveren al volbracht is”, vertelt een zichtbaar relaxte Kittel.

Stap per stap

Met een vijfde plek in de proloog in Apeldoorn legde de Duitser de eerste steen naar de ‘maglia rosa’. “Daarna moest het stap per stap gebeuren en gelukkig draaide het goed uit.” In de eerste rit in lijn pakte hij de bloemen en tien seconden bonificatie. Zo naderde hij tot op één seconde van leider Tom Dumoulin. De dag nadien gaf hij alweer iedereen het nakijken waardoor hij ook op het podium mocht pronken met de felbegeerde leiderstrui rond zijn brede schouders.

Perfecte lead-out

Volgens Kittel heeft hij heel wat te danken aan zijn ploegmaats van Etixx – Quick-Step. “Wielrennen is een teamsport en om mijn zeges binnen te halen, had ik mijn team nodig. In de derde rit werkten ze keihard om de laatste vluchter alsnog in te rekenen. Ze gaven alles wat ze in zich hadden en uiteindelijk piloteerden Matteo Trentin en Fabio Sabatini me perfect naar de eindmeet”, klinkt het.

Geluksrace

Voor Kittel was het al zijn zevende zege dit seizoen. En als we de cijfers mogen geloven is de Giro zijn geluksrace. De 27-jarige sprinter reed tot nu toe nog maar vier Giro-etappes uit en won ze allemaal. “Langs één kant is het wel een beetje mijn lucky race, maar in 2014 werd ik ziek na mijn zeges en moest ik uit de race stappen. Het wordt lastig om die statistieken aan te houden, maar ik ga alleszins mijn best doen. Met de roze trui bij me hoop ik op wat extra. Ik kijk alvast uit om hem dinsdag te tonen in Italië”, besluit Kittel.

Complete winst

Dat hij de lijn van complete winst kan doortrekken, lijkt ons redelijk onwaarschijnlijk. Dinsdag krijgt het peloton voor het eerst dit jaar een Giro-rit op Italiaanse bodem. Na een hobbelig parcours moeten de renners 10 km voor het einde nog over de steile Via del Fortino. Met een maximum stijgingspercentage van 18 % waarschijnlijk net iets te zwaar voor Kittel. Tenzij de roze trui hem echt vleugels geeft …