Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Winter met hervormde UCI CX Wereldbeker

Komende winter zullen de cyclocrossers voor het eerst volledig de hervormde UCI Wereldbeker Veldrijden afwerken. De Wereldbeker zal 16 manches tellen en brengt het veldritpeloton naar parcoursen in de Verenigde Staten, België, Tsjechië, Frankrijk, Italië en Nederland.

Traditiegetrouw zal over de plas de UCI Wereldbeker Cyclocross zijn aanvang vinden met de wedstrijd in Waterloo op 10 oktober. Daarna volgen in de VS ook nog de manches in Fayetteville (Arkansas) op 13 oktober en Iowa City op 17 oktober. De wedstrijd in Fayetteville vormt trouwens een generale repetitie voor de wereldkampioenschappen veldrijden van 2022.

Bij de terugkeer naar Europa staan er met Zonhoven en Overijse al meteen klassiekers op het programma. Midden november zoekt de UCI Wereldbeker Veldrijden dan weer het vaak koude abor (Tsjechië) op, om de week nadien helemaal thuis te komen in het zand van Koksijde. Eind november maken renners en fans kennis met de omloop in het Franse Besançon.

In december volgen enkele wedstrijden kort op elkaar. Na eerst Antwerpen op 5 december gaat het een week later richting Val di Sole in het Italiaanse Trentino. Op 18 december trekt het peloton opnieuw naar de Lage Landen voor een wedstrijd op nieuwe locatie Rucphen, waar het laatste NK veldrijden in 2020 georganiseerd werd. Een dag later al staat met Namur een klepper op de kalender. De week daarop trekt het cyclocrosscircus dan weer naar Dendermonde.

Vlak na de jaarwisseling trekt het peloton net als vorig seizoen richting Hulst maar staat ook de nieuwe manche in Flamanville (Normandië) op het programma.

Het seizoen ‘21 – ‘22 word afgesloten in Hoogerheide met een derde en laatste wedstrijd op Nederlandse bodem, één week voor het WK in het Amerikaanse Fayetteville.