Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Women’s Tour trekt door Oost-Engeland

De Women's Tour zal plaatsvinden van 7 tot 11 mei 2014. Naast Britse rensters zoals Laura Trott en Joanna Rowsell zullen onder anderen ook Marianne Vos, Ellen Van Dijk en Liesbet De Vocht aan de start staan.

De UCI besliste om van de Women’s Tour, die georganiseerd wordt door SweetSpot, de eerste Britse wedstrijd op het hoogste niveau te maken in het vrouwenwielrennen. De koers bouwt voort op het succes van de Ronde van Groot-Brittannië voor mannen. Ook die race trok al meermaals door het oosten van Engeland.

De wedstrijd zal starten in Oundle en vier dagen later eindigen in Bury St Edmunds. De bochtrijke, landelijke omgeving en pittoreske dorpjes worden afgewisseld met uitdagende heuvels om de koers een spannend slot te geven.

 

Voor Marianne Vos is de Women’s Tour alvast een belangrijke wedstrijd in haar programma. “Het is geweldig dat we een nieuwe wedstrijd van het hoogte niveau mogen verwelkomen. Toen ik tijdens de Olympische Spelen in Groot-Brittannië reed, stond ik echt versteld van de massa toeschouwers en hun enthousiasme”, vertelt de wereldkampioene.

 

Via de link hiernaast kan je het promofilmpje bekijken van de Women’s Tour.

 

Het rittenschema van de Women’s Tour 2014:

Woensdag 7 mei: Oundle Northampton

Donderdag 8 mei: Hinckley Bedford

Vrijdag 9 mei: Felixstowe Clacton

Zaterdag 10 mei: Cheshunt Welwyn Graden City

Zondag 11 mei: Harwich Bury St Edmunds