Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Woods stapt af in Baskenland met oog op Ardennen

Dan toch geen vervolg voor Michael Woods in de Ronde van het Baskenland. De Canadees van Israel Start-Up Nation gaf er vandaag de brui aan na de zware valpartij van gisteren. De kneuzingen in z’n linkerhand spelen hem parten en hij wil geen onnodige risico’s nemen met de Waalse klassiekers in het verschiet.

De kopman van Israel Start-Up Nation kwam gisteren in de finale van de derde etappe hard ten val. Woods werd voor de laatste beklimming van de dag door ploegmaat Patrick Bevin naar voren gebracht. Bij het uitkomen van een bocht ging hij samen met de opnieuw onfortuinlijke Wilco Kelderman (Bora-hansgrohe) tegen de vlakte. Voor Kelderman zag het er toen al niet goed uit, hij staakte meteen na zijn val de wedstrijd. Woods zette z’n wedstrijd nog verder, maar finishte op meer dan tien minuten na ritwinnaar Tadej Pogačar.

Dan toch opgave van Woods

Israel Start-Up Nation meldde eerder vandaag dat Woods zware kneuzingen heeft in zijn linkerhand en zijn schouder. In overleg met de medische staf is besloten dat de klimmer best een rustperiode inlast om zijn spoedig herstel te bevorderen. “Ik ben best wel teleurgesteld. Ik ben goed in vorm, maar moet naar het grotere plaatje kijken en dat zijn de Waalse klassiekers. Ik wil het niet erger maken. Mijn hand en mijn nek voelen behoorlijk stijf aan, wat het een risico maakt om door te gaan. Ik weet dat ik me over een paar dagen weer goed voel en dat ik sowieso in vorm ben voor de komende klassiekers”, zegt Woods in een video op Twitter.

Die goede vorm?

In de voorbereidingskoersen toonde Michael zich meteen voor zijn nieuwe ploeg (voordien fietste hij bij het huidige EF Education-Nippo). Het kostte hem slechts twee dagen koers om zijn eerste overwinning binnen te halen. De 34-jarige Canadees stormde naar de overwinning in de tweede etappe van de Tour des Alpes Maritimes et du Var in februari en reed vervolgens naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Midden de 30 voelt Woods zich beter dan ooit op de fiets. Zijn eerste Waalse klassieker is de Waalse Pijl later deze maand op 21 april. Zeker in de gaten houden, dus!