Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wout van Aert blijft tot eind 2024 bij Jumbo-Visma

Het was al aangekondigd, maar vandaag werd het ook officieel: Wout van Aert tekende voor drie jaar bij en blijft dus bij Team Jumbo-Visma. In een grappig filmpje, waar de zelfspot niet wordt geschuwd, werd het nieuws wereldkundig gemaakt.

Jumbo-Visma kreeg uit bepaalde hoeken kritiek dat het Wout van Aert teveel heeft laten werken, waardoor hij zijn eigen kansen moest opofferen. Zowel de renner als de ploeg reageerden daar al op dat het bv. in de Tour specifiek de bedoeling was om in dienst van Roglic te rijden. 

Om de ruime waaier aan kwaliteiten van Van Aert in de verf te zetten, maakte het team dan ook dit grappige filmpje met de aankondiging van de contractverlenging, getiteld ‘Wat kan ie niet?’ (klik bovenaan dit artikel om het te bekijken). Daarin wordt de draak gestoken met het feit dat Wout echt álles kan. Even Dumoulin opnieuw op gang duwen na een val en fietswissel, daarna de vrachtwagen van de ploeg poetsen, aan de receptie van het hotel staan, roomservice naar de ploegleider brengen … en dan nog eens even een spurtje winnen.

“Ook na ’21 ben ik heel trots lid van Team Jumbo-Visma. Daar ben ik heel blij mee”, laat Van Aert op de website van de ploeg weten vanuit de trainingsstage in Alicante. “Ik wilde het zelf heel graag omdat ik hier echt wel een stuk beter ben geworden. Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat ik de afgelopen jaren enorme stappen vooruit heb gezet als renner. Ik was telkens in vorm op de momenten dat ik het wilde. Om echt naar iets te kunnen toewerken heb ik veel aan de ploeg te danken. De beslissing dat ik wilde bijtekenen was eigenlijk vrij snel duidelijk in mijn hoofd. Natuurlijk spelen er dan ook andere dingen en heeft dat wat tijd gevraagd. De intentie was van twee kanten goed en ik had er wel vertrouwen in dat dat in orde ging komen. Ik ben heel blij dat ik in deze vertrouwde omgeving verder successen kan najagen. Hier voel ik me supergoed en de voorbije jaren hebben uitgewezen dat ik hier goed tot mijn recht kom. Ik hoef je niet uit te leggen dat er meer interesse in me was, maar ik heb persoonlijk nooit gesprekken met een ander team gevoerd.”

Verder maakt de ploeg zich sterk dat het Van Aert beter wil omringen in de klassiekers, zoals je kan horen in het interview met de renner en ploegleiding (zie filmpje in de inzet). Om er maar meteen extra ruchtbaarheid aan te geven, brengt de ploeg T-shirts op de markt met de tekst ‘Buitenaerts’. Intussen toonde Jumbo-Visma ook al een filmpje van een spurt van Van Aert op de ploegstage, om duidelijk te maken dat hij daar niet aan het lummelen is. Bekijk dat filmpje hieronder:

Buitenaerts👽 Pre-order Wout?s casual AGU tee now👉🏼 http://bit.ly/395dAg8 #Wout2024 #everydayriding

Geplaatst door Team Jumbo-Visma Cycling op Donderdag 21 januari 2021

Lees het interview met Wout van Aert en Mathieu van der Poel in de nieuwe Cycling, vanaf volgende week in de winkel!