Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zalig zwoegen in Namen

De Tour de Namur Cyclo lokte 3.600 wielertoeristen naar de hoofdstad van Wallonië. Wie onder andere de Triple Mur du Monty en de Citadel van Namen bedwong, werd aan de meet beloond met een Maredsous.

Zaterdag zou volgens de voorspellingen de enige droge dag van de week worden en dus zakten de wielertoeristen massaal af naar Namen voor de 9de rit van de Bank van De Post Cycling Tour. De 3.600 deelnemers hielden het allemaal droog, al had de zon het moeilijk om door de wolken te prikken en er stond ook een stevige wind.

Fietsen in Namen, dat betekent genieten van het prachtige parcours door de groene valleien en langsheen de abdijen, maar ook afzien op de niet te onderschaten hellingen. Zo stond de loodzware Triple Mur du Monty al vroeg op het programma en net voor de finish moest iedereen ook nog de Citadel van Namen omhoog langs de Route Merveilleuse.

Wie de meet bereikte, zag al die inspanningen beloond met een flesje Maredsous. De terrasjes in de omgeving zaten dan ook al snel vol met wielertoeristen die nagenoten van hun tocht met een lekkere braadworst of een plaatselijk streekbiertje. En zo werd het naar goede gewoonte weer een gezellige drukte in Namen.