Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zo wordt een Elite-bidon gemaakt (VIDEO)

Altijd leuk om ergens een blik achter de schermen te krijgen. Deze keer krijgen we te zien hoe een drinkbus van Elite wordt gemaakt, van de rauwe polyethyleenkorrel tot het afgewerkte product. Bekijk het filmpje hier!

Het productieproces begint bij het vormen van de bidon uit polyethyleen, het materiaal dat ervoor zorgt dat de bidon indrukbaar is. Uiteraard is dat materiaal niet-giftig en goedgekeurd voor voedingsgebruik. De rauwe korrels worden vervoerd doorheen het bedrijf in roestvrijstalen buizen en komen terecht in de transformatieruimte zonder kans op verontreiniging. Het materiaal komt dan in de blaasmachines, een evolutie van een productieproces dat al 2000 jaar oud is: je plaatst een materiaal in een vorm zodat het die vorm aanneemt. Elite heeft het hydropneumatisch proces aangepast tot een elektrisch proces, zodat het risico op vervuiling door olie wordt vermeden. Samen met de digitale parameters is een simpel product als een drinkbus toch serieus geëvolueerd de laatste jaren.

In de eerste fase worden ook de kleurstoffen toegevoegd. Het is bovendien mogelijk om verschillende materialen te gebruiken voor één fles, zodat je een doorzichtig gedeelte kunt hebben of een thermische bidon met een binnen- en buitenkant. Nadat de fles is gevormd, wordt ze afgekoeld en gecheckt op lekken. Uiteraard worden er nog producten uitgehaald om aan een handmatige test te onderwerpen.

Het meest spectaculaire moet dan nog komen: het drukken van het design op de fles. Als je het filmpje bekijkt, zie je meteen wat we bedoelen met een sciencefictiongevoel. Het verplaatsen van de flessen gebeurt met robotarmen. Het is mogelijk om aan een productiesnelheid te werken van één bidon per seconde. En dan zijn er nog de bidondoppen…