Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zon begeleidt wielertoeristen tijdens de Flèche de Wallonie

In Spa verwelkomde een stralende zon heel wat sportievelingen op de Flèche de Wallonie, de vijfde tocht van de DVV Cycling Tour. De wielertoeristen kregen tijdens deze eerste manche in de Ardennen de keuze uit vier afstanden.

Voor minder geoefende benen was er een ’tochtje’ van 98 kilometer. Heel wat deelnemers kozen voor de ‘middenafstanden’ – de tochten over 122 km en 162 km. Toch durfden zowat 850 echte liefhebbers het aan om de lange tocht van 204 km te ovewinnen.

De Flèche staat bekend als een tocht voor echte klimgeiten. Ook dit jaar moesten er heel wat hoogtemeters overwonnen worden. Gaande van 1854m op de kortste afstand tot maar liefst 3657 hoogtemeters tijdens de lange tocht. Gepuft werd er dus zeker, maar de top bereiken is steeds weer een kleine triomf!

Bij de deelnemers uiteraard vooral Belgen, maar ook heel veel Nederlanders die eens de benen wilden testen op bekende wielerhellingen als de Haut Levée en Rosier. Geen van hen kon alvast klagen over het weer. Van start tot finish werden de deelnemers begeleid door een stalende zon.

De volgende afspraak in de DVV Cycling Tour is Tilff-Bastogne-Tilff op zondag 15 mei. Be there!